I samband med Intels lansering av LGA774-plattformen har även DDR2-tekniken klivit in på PC-marknaden. Vi har tidigare rapporterat om flera produktlanseringar inom DDR2-marknaden och detta trots att tekniken är relativt ny för oss användare.


På Anandtech.com har man bestämt sig för att titta närmare på olika DDR2-minnesmoduler och i den jämförelse man nu publicerat finns det 8 olika moduler från olika tillverkare representerade.
Sju av dem följer dagens Jedec standard med DDR2-533 hastighet och 4-4-4-12 timings. Det åttonde bidraget är ett minne vi tidigare rapporterat om, nämligen Corsair XMS2-5300 som är det första DDR2-minne som är specificerat vid DDR2-667 hastighet.


Utgången ser på pappret säker ut men de resultat som ges under överklockningstesterna är mycket intressanta. Det man kan utläsa av Anandtechs tester är i alla fall att ramminnets hastighet knappast kommer bli en flaskhals för konsumenter som hoppar på DDR2-tekniken. De DDR2-moduler som finns på markanden idag har gott om utrymme för överklockning vilket såklart är trevligt att se.


Läs hela jämförelsen på Anantech.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid