Små chassin blir allt mer populära allt eftersom det blir enklare att få in mycket kraft i små format. Nu presenteras ett nytt kompakt datorchassi av Dan Cases. Chassit sägs ha utrymme för Intel Core i7-processorer och Geforce GTX Titan X-kort men vara mer än 50 procent mindre än många konkurrenter.

Vill du ha en liten dator som får plats i vardagsrummet eller på ett litet skrivbord kan det vara en bra idé att börja med ett kompakt chassi. Det finns gott om små chassin på marknaden som erbjuder många imponerande egenskaper men nu har datormoddaren Daniel Hansen och Lian Li skapat ett litet chassi som de tror kan vara marknadens minsta, som ändå har plats för komponenter utformade för dator- och spelentusiaster.

Kablar till grafikkortet

Dan A4 SFX är ett chassi som är tänkt att ge utrymme för mini-ITX-moderkort samt fullängdsgrafikkort så som Nvidia Gefirce GTX 980 Ti och Titan X. De kraftfulla och stora komponenterna får vanligtvis inte plats i chassin som är så små som Dan A4 SFX, vilket har tvingat skaparna att dra PCIe-kablar som ”flyttar” grafikkortet till en annan del av datorn, så att även stora grafikkort kan få plats.

När det gäller plats för komponenter erbjuder chassit utrymme för tre 2,5 tums-enheter och ett nätaggregat i SFX eller SFX-L-format. När det gäller I/O-portar finns det en USB 3.0-port på chassits framsida.

Dan cases A4 SFX 2

Litet men dyrt

Små chassin är som sagt inget nytt men Dan Cases påstår att sitt nya chassi erbjuder en marknadens minsta volym. Många konkurrenter har en volym på runt 15 liter men Dan A4 SFX har en total volym på 7,25 liter. Chassits begränsade volym ger visserligen flera nackdelar, så som extrakablar för att möjliggöra grafikkortets position och trång och lite mer komplicerad installation av komponenter. En annan nackdel med just A4 SFX är chassits pris. När chassit når svenska konsumenter kommer det sannolikt kosta upp till 2 500 kronor inklusive frakt och moms. När de levereras är oklart men försäljningen börjar vid slutet av året.

Källa: DAN Cases

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
freeAppzS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Priset på denna är oförskämt högt, och det är snuskigt hur mycket man kan tjäna på produkter som inte kräver några större forskningskostnader, eller sofistikerade fabriker. Antar att den är gjord i dyr aluminium i klassisk Lian Li-tappning. Stort plus för nordisk design dock!!
I övrigt kan jag nästan inte tänka mej en trevligare datorlåda 🙂

freeAppz
Gäst
freeAppz

[quote name=”S0urcerr0R”]Priset på denna är oförskämt högt, och det är snuskigt hur mycket man kan tjäna på produkter som inte kräver några större forskningskostnader, eller sofistikerade fabriker. Antar att den är gjord i dyr aluminium i klassisk Lian Li-tappning. Stort plus för nordisk design dock!!
I övrigt kan jag nästan inte tänka mej en trevligare datorlåda :-)[/quote]

JAG VILL HA!!
När kommer den till Sverige?