Das Keyboard, storfräsare inom mekaniska tangentbord kommer under CES 2017 visa upp sitt nya tangentbord som är utrustat med cloud-koppling.

Under CES-mässan som går av stapeln den 4:e januari ska tangentbordsmakarna Das Keyboard visa upp sitt nya tangentbord 5Q. Det nya tangentbordet visas ny upp som prototyp för första gången sedan företaget lyckats finansiera produkten genom kickstarter. En kampanj som överskred sitt finansieringsmål med 580 procent.

Das Keyboard 5Q kommer med den intressanta egenskapen att det kan kopplas mot cloud-tjänster. Internetuppkopplingen ska ge tangentbordet egenskapen att genom LED-belysningen på tangenterna kunna ge användaren notiser.

Das Keyboard har en egen mjukvara som kallas kort och gott för Q. Genom denna mjukvara kan 5Q visa notiser om till exempel nya mottagna e-mejl, aktiebörser och sportevenemang. Allt detta genom att ändra belysningen på tangentbordet.

Tillsammans med 5Q så utvecklas även en community-driven marknadsplats. Där användare kan ladda upp och dela med sig av sina egna open source-appar till 5Q.

De brytare som ska användas i 5Q kallas för Gamma Zulu och har utvecklats tillsammans med japanska Omron. Dessa brytare kräver en kraft på 45 gram, har en aktiveringspunkt vid 1,5 millimeter och bottnar vid 3,5 millimeter.

5Q finns nu att förboka och har ett pris på cirka 2 100 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid