DangerDen är ett stort företag inom vattenkylning, de flesta som har en hyffsad kunskap inom vattenkylning känner säkerligen till det. Deras främsta CPU-block har länge varit RBX som bygger på WhiteWater-designen, dvs. hög vattenhastighet framför högt vattenflöde.


De har nu utvecklat ett nytt block som de kallar för TDX, här ser vi samma vattenaccelerationsbegränsade och samma typ av kontakt över CPU-kärnan men bara en utgångsnippel. Detta dubblar teoretiskt tryckfallet över blocket, men de kan mycket väl ha åtgärdat detta genom andra metoder. Om nykomlingen presterar bra så är det inte omöjligt att detta kan bli nästa stora vattenblock.


PimpRig har kikat närmare på två versioner av detta vattenblock och gjort en ganska grundlig jämförelse med både WhiteWater och RBX. De har som sagt testat båda varianterna, dels den vanliga i koppar men även den lyxiga i silver. Varför vill man då göra ett vattenblock i silver? Jo, silver har en högre värmekonduktivitet än koppar vilket gör att temperaturgradienten i vattenblockets basyta blir lägre.


Läs recensionen här

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid