Small preview image

Danamics skapade en hel del uppståndelse för ett tag sedan när det började cirkulera historier om att man hade en ny sorts CPU-kylningsteknik under utveckling. Det sades att Danamics hade lyckats tygla kraften i flytande metall. Men det gick inte att hitta mycket information om det hela på deras hemsida, förrän nu vill säga. Danamics har uppdaterat sidan med vad man kallar världens första kommersiella processorkylare som baseras på flytande metall – Danamics LM10. Danamics nämner två nyckelbitar när man beskriver kylarens pump: man har sökt patent på den unika elektromagnetiska pumpen med sin multi-string design och den flytande metallen med sina överlägsna värmeledande egenskaper.



En elektromagnetisk pump har fördelen i att man inte behöver några rörliga delar och att den samtidigt inte ger något ljud ifrån sig, eller ens den minsta vibration. Danamics hävdar att deras nya elektromagnetiska multi-string pump eliminerar behovt för en hög spänning och att den kan skapa ett högt flöde även med väldigt låg matningsspänning. Storleken på pumpen gör den även mycket flexibel och skulle till och med kunna användas i laptops.


Den andra nyckeln till framgång är givetvis den flytande metallen. Det exakta receptet är såklart okänt och kommer nog fortsätta att vara så. Danamics nämner bara fördelarna med att använda sig av flytande metall, inte nödvändigtvis av just deras flytande metall. Bland annat överlägsna värmeledande egenskaper för lägre temperaturer och givetvis det faktum att man kan använda elektromagnetiska pumpar.



Vi har varit i kontakt med Danamics så håll ögonen öppna för mer information om denna flytandemetall-kylare.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid