Enligt Infoworld har AMDs direktör Hector Ruiz fällt följande bevingade ord till några reporters i Peking angående Microsofts förseningar av operativsystem Windows XP 64-bit Edition.


”It’s no secret that we’re disappointed it’s delayed”


Detta sades förmodligen med en viss självbehärskning då vi bara kan inbilla oss hur frustrerade AMD är över att deras PR-dragplåster #1 fortfarande lyser med sin frånvaro.
Nu sitter även Intel redo med 64-bit desktopprocessorer så Hector Ruiz har säkert mer icke politiskt korrekta saker att säga om saken. Det positiva i kråksången är dock att AMDs Athlon 64-processorer ändå säljer som smör och det bekräftar även Mr. Ruiz.


Man erkänner dock samtidigt att en längre försening över ett år kan skada försäljningen något men passar i samma veva på att ge Microsoft en liten pik.


”But we don’t expect that. We expect that product to be out in the first half of next year.”


Samtidigt verkar man vara införstådd med anledningen till förseningen av operativsystemet som ska vara säkerhetsoptimeringar.
AMD håller alltså relativt god min angående 64-bit marknaden, men hade det inte varit för de positiva försäljningssiffrorna är frågan om tonen varit annorlunda.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid