D-link visade upp nya routers under CES och mest utstickande var deras spelrouter DGL5500 som lovar låga latenser och automatisk nätverksprioritering med hjälp a Qualcomms Streamboost-teknik. Samtidigt fokuserar tillverkaren mer på det trådade nätverket än det trådlösa.

Målgruppen är seriösa gamers som är måna om låga latenser och bra bandbredd för vilka man nu lanserat DGL5500. D-Link har fokuserat på extra beräkningskraft på de trådade portarna framför maximal trådlös prestanda. Maximalt får man ut totalt 1 250 megabit trådlöst över 2,4 och 5 gigahertz bandet men man menar att gamers vill ha kabel för maximal prestanda, låga fördröjningar och låg ping.

För att ytterligare se till att inte gamingupplevelsen blir störd så har man integrerat Qualcomms Streamboost-teknik som går ut på att routern gör en automatisk prioritering beroende på enhet som behöver trafik där t.ex. en enhet med lägre upplösning och en viss typ av applikation har mindre behov av bandbredd och prioriteras därför ner automatiskt. Helt utan konfiguration eller manuellt ingripande av användaren.

 

Men man kan också manuellt prioritera vilken enhet och/eller applikation som ska få bandbredd för att säkra att t.ex. spel får maximal prioritet och bandbredd. Man kan också övervaka belastningarna på nätverket. Gamingroutern DGL5500 släpps någon gång under andra kvartalet i USA och ännu är det oklart när den kommer till Sverige. Priset är ännu oklart men något högre än en normal ac-router utan Qualcomms streamboost och dedikerade gamingportar.


Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MSiMartin Johanss Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Martin Johanss
Gäst
Martin Johanss

Sjukt opraktisk form. Går inte in i ett dataskåp. Vem vill ha den ståendes utanför när alla andra boxar sitter i skåpet?

MSi
Gäst
MSi

[quote name=”Martin Johanss”]Sjukt opraktisk form. Går inte in i ett dataskåp. Vem vill ha den ståendes utanför när alla andra boxar sitter i skåpet?[/quote]

Vafan snackar du om? Vem har ett ”dataskåp” för sina teknik prylar? Det är inte jobbet du sitter på.