Cubitek visade nyligen framfötterna med sin nya aluminiumchassiserie ICE, nu är företaget återigen på tapeten och det med världens minsta datorchassi med stöd för EATX-moderkort. Cubitek Magic AIO satsar på en kombination av aluminium och smart design för att krympa sina mått.

Cubitek Magic AIO mäter 244 x 498,7 x 477 mm och är med andra ord något lägre än ATX ICE som tillverkaren lanserade förra veckan och faktiskt grundare än både ATX ICE och Micro ICE där den senare bara rymmer Micro-ATX moderkort.

Cubitek har lyckats med bedriften genom att flytta merparten av lagringsenheterna från klassiska vertikala hårddiskburar till baksidan av moderkortsplattan, vilket också gör att chassit är ungefär 1,5cm bredare än sina släktingar. Totalt rymmer chassit fem 3,5 tums enheter där två får plats i främre nederkant av chassit tillsammans med en 5,25-tums enhet och en mindre 2,5 tums plats. Samtidigt som ytterligare tre 3,5 tums enheter och en 2,5 tums enhet kan fästas på baksidan av moderkortsplåten.

magic

Moderkortet tar med andra ord hela det vertikala utrymmet i ovandelen av chassit vilket gör det möjligt att installera grafikkort med upp till 360mm i längd samt att de två 140mm fläktarna i frontpanelen blåser helt obehindrat rakt över moderkortet. Ytterligare två fläktar hittas i chassit, en 140mm i taket och en 120mm i bakplåten ovanför expansionsenheterna. I frontpanelen hittar vi även fyra USB-portar (2 st USB 3.0) samt guldpläterade ljudanslutningar.

magic2 magic4

cubitek1

magichdd

Nätaggregatet får vara maximalt 220mm långt och CPU-kylarna begränsas till 180mm i höjd, men för dem som vill trycka in ett fullstort EATX-moderkort i ett mindre chassi kan Cubitek Magic Cube AIO vara ett intressant val. Prislappen ligger på ganska väl tilltagna 279 dollar exklusive moms. Vilket bör ge ett pris på runt 2 800 kronor i Sverige och tillverkaren hittar över atlanten.


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ReturrrobinMean Machinethis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Den där luckan i fronten ser bara fånig ut, där hade man kunnat göra en betydligt snyggare lösning. Annars en väldigt intressant layout.

Medlem
Henrik Robeck

I övandelen?

Er dere fra Norge? Eller var talar man så? 😛

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Bansheevulture”]I övandelen?

Er dere fra Norge? Eller var talar man så? :P[/quote]
Det är ju en pålagd fransk brytning, ser du väl. 🙂

Robin
Medlem
Robin

”världens minsta EATX-chassi” 😆

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Smart och snygg.
Likadan i mATX vore nice.