Cubitek lanserar idag en ny chassiserie som har tagit sikte på entusiastmarknaden med chassin tillverkade helt i Aluminium. ICE tar sikte på låg ljudnivå och optimal kylning, där alla möjliga storlekar finns att tillgå, från minichassi till rejäla fulltowermodeller.

Få företag har tagit steget som Cubitek gjort och tillverkat en serie av chassin helt tillverkade i aluminium. Ett par fördelar med detta är lägre vikt, bättre värmeavledning och stabilitet. Modellernas storlek sträcker sig från Mini-ITX hela vägen upp till en modell som rymmer moderkort med jätteformatet HTPX.

ICE lägger fokus på rejäl kylning och låg ljudnivå, där bland annat samtliga modeller, förutom Mini ICE, kommer med minst en 200mm LED fläkt i fronten, en 140mm LED fläkt i toppen och en 120mm fläkt monterad på baksidan. Det finns även möjlighet att montera ytterliggare en 140mm i botten. Sedan har givetvis några av de större modellerna plats för ytterligare fläktar.

miniICECubitek Mini ICE är redo för mini-ITX-moderkort.

Cubitek har lagt stor vikt vid att man ska kunna dra kablar ordentligt bakom moderkortsplåten och avsatt 19mm för alla kablar som kan behövas. Uttöver detta så finns det plastclips monterade så kablarna kan hållas på plats.

Frontpanelen är förflyttad till ovansidan där det finns 2x USB 3.0 portar, 2x USB 2.0 portar och guldplätterade ljud in- och utgångar. On/Off knapp, resetknapp och aktivitetslampor är placerade på fronten.

hptxICEBetydligt större HPTX-ICE sväljer istället moderkort i serverformat.

Med en tjockare 2,5mm extruderad aluminiumkonstruktion är den nya ICE-serien ganska kostsam att tillverka. Fördelarna som tillverkaren påpekar är en starkare konstruktion och lättviktigare design möts av prisnivåer som ligger relativt högt. Tyvär finns det inga prisuppgifter eller information om tillgänglighet för Cubiteks produkter i Sverige men tillverkarens riktpriser ser ut som följande;

  • Cubitek Mini ICE – US$169.90
  • Cubitek Micro ICE – US$259.90
  • Cubitek ATX ICE – US$279.90
  • Cubitek EATX ICE – US$319.90
  • Cubitek HPTX ICE – US$359.90

cubitek


13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
ReturNattmannenxemacsAnton KarmehedMerlinen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Det här ser ju riktigt intressant ut, speciellt Micro ICE. Ok, inte priset då, men konstruktionen.

180mm CPU-kylare. 😮

Äntligen ett mATX-chassi där man kan få in även de största luftkylarna.

Och jag som precis köpte ett nytt chassi… 🙁

Jacob Hugosson
Medlem

Gillar skarpt att de valt att följa designmönster på hela serien 🙂 Synd att priset var lite över den budget jag kan tänka mig lägga på ett chassi 😛

Gabriel Ståhl
Medlem
Gabriel Ståhl

Att aluminiumchassien avleder värme bättre än andra chassin är en myt och stabiliteten är en tillverkningssak snarare än materielet. Ett stålchassie i 2.5mm plåt hade varit stabilt så det räcker…och vägt därefter 😛

Synd att de inte kan skriva ut rpm på fläktarna men definitivt snygga chassien.

Medlem
WIRN

Me like!

POE
Medlem
POE

Haha. Fan. Den är 8 mm för hög för att få plats i hyllplanet som jag hade tänkt ställa min kommande burk i >_>

ctrl
Gäst
ctrl

Tycker de flesta tillverkare idag har fel prioriteret. Jag menar mATX chassin som är i storlek som ATX miditowers, kom igen bättre kan ni.

De flseta har inte behov av att ha 5-6 hds eller så i vanliga chassin idag.

Merlinen
Medlem
Merlinen

Mini Ice innan döme var extremt likt Lian Li PC-Q08.

Nattmannen
Medlem
Nattmannen

Micro-atx varianten är ju alldeles för stor. Skiljer nästan ingenting jämfört med atx-varianten.

Mitt nuvarande chassi har en volym på 24 liter, medans det där aset har 53 liter.

Nattmannen
Medlem
Nattmannen

Jag skulle nog säga Mini, ATX och kanske EATX eller HTPX

Fredrik
Medlem
Fredrik

Jag skulle säga micro.

Men anledningen till att det tilltalar mig är att jag upplever att micro är den bästa kompromissen för sådana som mig som vill köra med 1 CPU, 4 minnen, 1 grafikkort, 1 SSD, 1-2 mekaniska HDs samt köra detta tyst (kräver stora fläktar på CPU/grafikkort).

Jag vill alltså se micro chassit testat med typ:

Asus Maximus V Gene
Phanteks ph-tc14pe
Grafikkort med Asus DCII kylare eller annan 2,5 slots kylare.

Jag vill veta om detta är det bästa minsta chassi och ändå få plats med de största kyllösningarna. 8)

Nattmannen
Medlem
Nattmannen

[quote name=”xemacs”]Jag skulle säga micro. Men anledningen till att det tilltalar mig är att jag upplever att micro är den bästa kompromissen för sådana som mig som vill köra med 1 CPU, 4 minnen, 1 grafikkort, 1 SSD, 1-2 mekaniska HDs samt köra detta tyst (kräver stora fläktar på CPU/grafikkort). Jag vill alltså se micro chassit testat med typ: Asus Maximus V GenePhanteks ph-tc14peGrafikkort med Asus DCII kylare eller annan 2,5 slots kylare. Jag vill veta om detta är det bästa minsta chassi och ändå få plats med de största kyllösningarna. 8)[/quote] speciellt litet är det ju inte. mATX är… Läs hela »

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Innan jag läste kommentarerna så tänkte jag skriva, kom ni ihåg när NHV testade sådana här pryar 😉 Sen läser jag att fler hade samma tankar 😛 Jag kanske är lite löjlig men jag har alltid tyckt om chassi tester. Chassit är den del som syns, och är minst lika viktig del som resten. Man vill ju vara uppdaterad, som nu ska det finnas usb3.Små smarta tysta, mATX mer behöver man inte. Men ATX är inte så mycket större om dom är smart byggda, så smidiga sådana är också intressanta.Chassin idag ska ha max två 5.25 platser, 5.25 har spelat… Läs hela »