Att mobiltelefoner idag utrustas med färgskärmar är nästan mer en regel än undantag men kvalitén på färgdisplayerna kan skifta ordentligt.
En av de bäst säljande telefonerna i Sverige de senaste åren var SonyEricsson T610 som under sin storhetstid var bra på det mesta jämfört med konkurrenterna.
Färgdisplayen som var av CSTN-modell (Color STN) var det många som prisade, men även kritiserade. STN-tekniken hade svårt att klara av vissa ljusförhållande och då speciellt solljus.


CSTN-displayernas kvalité har ökat med tiden och displayerna används fortfarande flitigt på bland annat mobiltelefonsmarknaden.
Nu verkar det dock som att det kan vara slut på det roliga för CSTN-tekniken då TFT-LCD-tillverkaren Star World Technology Company (SWTC) förutspår att TFT-baserade displayer kommer ta över på marknaden.
TFT är bättre rent funktionsmässigt men priserna har tidigare varit mycket högre, något som dock håller på att ändras.


”SWTC, having decreased its CSTN production capacity to less than 10% of its total capacity, pointed out that prices for handset-use TFT-LCD panels are now only US$2-4 higher than those for CSTN LCDs, compared to twice as expensive at the beginning of this year.”


Med andra ord ser det ut att bli bättre kvalité på våra mobiltelefonsdisplayer i framtiden och förhoppningsvis utan märkbara prisökningar.


Källa: DigiTimes

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid