Crysis 3 kommer att lanseras under nästa år men EA har redan börjat ta emot förhandsbeställningar på den efterlängtade uppföljaren. Nu släpper företaget en speltrailer tillsammans med utvecklaren Crytek som indikerar att även Crysis 3 blir snyggt, effektfullt och krävande.

Crysis-serien kommer för alltid vara förknippad med PC-marknaden där termen ”But can it play Crysis?” blivit ett vedertaget uttryck för att mäta datorers och i synnerhet grafikkorts prestanda. Crysis var snyggt och extremt krävande. Crysis 2 som utvecklades för både spelkonsol och PC fick inte riktigt samma start, men har efter sin DirectX 11-uppdatering visat sig vara ett av de absolut mest krävande speltitlarna på marknaden.

Crysis 3 ser ut att höja ribban ytterligare där vi återfinner oss i staden New York som till i alla fall undertecknads gläjde blivit omstöpt till en storstadsdjungel, ett miljöskifte som tar gener från båda sina företrädare.

“Leveraging the latest CryENGINE technology, we’re able to deliver seven unique themes that offer stunning and visually loaded gameplay experiences. We cannot wait until people get their hands on the game.” säger Cevat Yerli, vd på Crytek.

I speltrailern som nu publicerats av EA ser vi prov på häftiga effekter och imponerande grafik, men även en beskärd del riktigt game play där den omtalade kompositbågen används mer än en gång.

Crysis 3 ska lanseras någon gång under våren 2013 och kommer alltså inte dyka upp på ett tag. Vi hoppas att Crytek kan hänga med i grafikkortsutvecklingen och direkt från lansering satsa på de senaste tekniker som finns tillgängliga, vilket bland annat bör vara DirectX 11.1. Vad tror ni om det tredje kapitlet i Crysis-serien, blir det ännu en PC-dräpare eller bara ännu en kommersiell konsolport?

crysis32 crysis33


Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ddd 333-Tjalve-MichaelJackson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
MichaelJackson
Gäst
MichaelJackson

Väldigt inspirerad av Camerons Alien Prometheus trailer. Lyssna på ljudet t.ex. (tjut — tjut — tjut — tjut)

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Massproducerat… precis som 2an 🙁

ddd 333
Gäst
ddd 333

[quote name=”-Tjalve-”]Massproducerat… precis som 2an :([/quote]

Nej denna gången gör dom bara spelet i 30 exemplar.
Eller vad menar du.