Cryorig har nu lanserat en ny version av sin lågprofilkylare C7, den nya modellen går under namnet C7 Cu och suffixet antyder att det är koppar som utgör merparten av kylanordningen.

Cryorig har uppdaterat sin lågprofilkylare C7 med en kopparrenovering. Den nya modellen bär suffixet ”Cu” vilket är taget från det periodiska systemet där Cu är symbolen för just ämnet koppar.

Cryorig C7 Cu har samma dimensioner som originalmodellen. Vilket betyder att den passar till samma processorsocklar med samma monteringssteg.

Cryorig menar att man valt att använda ren koppar istället för koppartäckt aluminium för att öka värmeledningsförmågan. Jämfört med originalmodellen kan C7 Cu hantera omkring 15 procent mer värme. Detta resulterar i att kylaren kan hantera kylning av processorer vars TDP-värde når upp till 115 Watt (W). Originalkylaren kan hantera upp till 100 W.

Att gå från aluminium till koppar resulterar även i en ökat totalvikt. Med den medföljande 92 millimeter (mm) stora fläkten installerad hamnar kylarens vikt på 675 gram. Originalkylaren vars kylanordning består till mesta del av aluminium väger 357 gram.

Kylarens dimensioner är desamma som den tidigare modellens. 97 mm i längd, 97 mm bred samt en höjd på 47 mm.

Övriga tekniska detaljer inkluderar kompatibilitet med alla typer av RAM-minnen. Kylaren har även en design som inte kommer i vägen för moderkortskomponenter på modeller med varken AMD eller Intel-socklar. Kylaren är kompatibel med Intels socklar LGA 115X, AMD:s AM4, AM3(+), AM2(+) och FM1.

Kylaren kommer att lanseras i slutet av maj månad, eller i början av juni. Prislappen har satts till omkring 500 kronor, omkring 100 kronor mer än den tidigare modellens.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid