Kylartillverkaren Cryorig presenterar nya kompakta CPU-kylare och gör det med fokus på kompakta system och plånböcker. Cryorig M9i samt M9a ska enligt tillverkaren utvecklad för de konsumenter som söker en effektiv tornkylare som med hjälp av kopparbas och värmeledningsrör samtidigt ska vara både slimmad i storlek och pris.

Cryorig bygger sina nya M9-kylare på höjden och börjar med en kopparbas för effektiv ledning av värme bort från processorkretsens värmespridare. Kopplat till kopparbasen finner man tre stycken 6 millimeters värmeledningsrör, även dessa i koppar, som leder värmen vidare till aluminiumflänsen på toppen av kylarna. Cryorig hävdar att man utvecklat effektivare flänsar som ska ge god kylningskapacitet även med en förhållandevis liten kontaktyta. Kylarna mäter nämligen endast 87 millimeter på djupet och ska inte behöva vara ivägen för minnesmoduler och andra komponenter på ditt moderkort. Kylarnas övriga mått är 124,6 millimeter i höjd respektive 102 millimeter i bredd medan vikten landar på 425 gram utan fläkt.

Cryorigs nya kylare ska vara kapabla att hantera en värmeutveckling på 120 watt och gör detta med hjälp av en 92 millimeter stor fläkt som arbetar med en hastighet på mellan 600 till 2 200 rpm och det vi en maximal ljudnivå på 26,4 dBA och ett lufttryck på 48,4 CFM. Kylarna skeppas med en ensam fläkt man kan använda sig av två fläktar för ökad kylningskapacitet.

Cryorig M9i är den modell av kylaren som stödjer Intels LGA1151 samt 115X plattformar medan M9a tar hand om AMD:s processorplattformar FM1, FM2+, AM2+ samt AM3+. Monteringen ska enligt Cryorig vara lättare än någonsin och priserna för de båda kylarna landar på 330 kronor i svenska butiker.

Källa: Cryorig

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid