Tillverkaren Cryorig har nu avtäckt en ny kylarenhet vid namn Frostbit för M.2-enheter som man hävdar är den första kylaren med värmeledande rör utvecklad för att kyla denna typ av komponenter.

M.2-enheter kan under press stiga ganska rejält i temperatur. Många moderkortstillverkare har börjat förse moderkort med M.2-platser med små täckplåtar som ska fästas över lagringsenheterna för att försöka bidra till lägre temperaturer.

Nu har tillverkaren Cryorig avtäckt en kylare vid namn Frostbit. Denna M.2-kylare sägs vara den första i världen som använder sig av värmeledande rör för att dra värmen bort från lagringsenheterna.

Kylaren är designat på så sätt att ett mindre rör tar värmen från M.2-enheter och för den senare vidare till en kylfläns. Sedan sitter det ett större rör mellan den tidigare nämnda kylflänsen och en ännu större kylfläns.

På detta vis hoppas Cryorig kunna hålla lagringsenheternas temperaturer i schack. Det större värmeledande röret med tillhörande kylfläns går även att vinkla för att inte skapa kompatibilitetsproblem med instickskort eller stora processorkylare.

Cryorig har även avtäckt en ny version av sin processorkylare C7. Denna gång handlar det inte om kylflänsar i koppar, utan om RGB-belysning.

C7 RGB delar bär samma specifikationer som originalversionen. Skillnaden här är dock att Cryorig ersatt fläkten med en modell utrustad med RGB-belysning. Denna kopplas in till en 12 volt RGB-anslutning på ett moderkort eller en RGB-kontroller.

Båda kylarna kommer att visas upp på årets Computex-mässa. Inga prislappar har avslöjats vid skrivande stund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid