Crucial har än idag en av de absolut snabbaste SSD-enheterna på marknaden med sin SATA 6,0 Gbps kapabla RealSSD C300. Nu har företaget avslöjat att man under första kvartalet 2011 planerar att lansera uppföljaren vid namn Real SSD C400 som ska nyttja 25-nanometerteknik.

 

Crucial använder sig idag av NAND-flashminneskretsar tillverkade med 34-nanometerteknik och genom att gå över till 25-nanometerteknik får man en möjlighet att sänka produktionskostnaderna samt öka lagringskapaciteten.

Exakt vilka övriga ändringar tillverkaren väntas göra i sin SSD-arkitektur är oklart. Men vi skulle vänta oss prestandaoptimeringar i både NAND-chipen och minneskontrollern.

crucialc400

Intressant är också att Crucial med nästa generations SSD-enheter även siktar in sig på mellanklassmarknaden. Deras RealSSD C400v får nöja sig med ett SATA 3,0 Gbps gränssnit, men ska samtidigt kosta runt 1 000 kronor mindre vid samma lagringskapacitet.

Crucial är en av får tillverkare som verkligen gått sin egen väg på SSD-marknaden och förhoppningsvis kan man bjuda på något riktigt spännande i början på nästa år.

Först ut med 25nm teknik i SSD-enheter blir för övrigt Intel som under fjärde kvartalet 2010 lanserar sin nya generation av X25-M familjen. Bland annat får vi då se modeller med en lagringskapacitet på hela 600GB.

Källa: PCwatch

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehedfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

Väntar ivrigt på de nya X25-M! Hoppas på mycket bättre skrivprestanda (>250MBPs) och minst 50,000 IOPS!