Small preview image

Creative och deras nya Zii krets såg riktigt intressant ut inför CES i Las Vegas. En rapport som ny publicerats hos Hurriyet DailyNews visar dock en betydligt mörkare bild av företaget. Det verkar som att Creative har tagit rätt mycket stryk det senaste året då man noterat en nettoförlust på 158 miljoner från en total försäljning på 5.9 miljarder kronor under 2008. Man har haft den lägsta omsättningen på fem år och den största anledningen sägs vara den kraftigt sjunkande försäljningen av portabla musikspelare. I slutet av 2007 hade Creative 5800 anställda, i slutet av 2008 hade denna siffra nästan halverats till 3100.



Huruvida Zii kretsen kan ta Creative in i en ny ljusare framtid och på något sätt få igång en trög försäljning av tillverkarens portabla musikspelare återstår att se. Nu verkar det dock som att Creative börjar tona ner den hype som växt runt Zii, vilket gör det hela ännu svårare att tolka. Epizenter.net har publicerat lite uppdaterad information om Zii, där man bland annat bifogat bilder från ett gränssnitt som sägs vara från en Zii enhet, som inte nödvändigtvis behöver vara en portabel musikspelare.



Istället verkar det som att detta kan komma från en uppdaterad Xdock HD media spelare. En stationär enhet som kopplas till din TV och som kan spela upp alla möjliga sorters digital media. Vi får helt enkelt vänta och se vad Creative avslöjar angående Zii under CES.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid