Creative lanserar nya gamingheadsets under IFA-mässan i Berlin och fokuserar på gamers som antingen känner sig något oförsiktiga eller brottas med aggressionsproblem. Det är åtminstone den bild Creative vill förmedla när man presenterar Sound BlasterX-serien av headsets där stryktålig stål varvas med utbytbara komponenter.

Creative Sound BlasterX är en serie av tre headsets för spelare på PC eller spelkonsoler. De två toppmodellerna Sound Blaster X H5 samt H7 med 50 millimeters element och robust design flankeras av den något mer budgetinriktade modellen H3 med 40 millimeters element och en traditionell plastkonstruktion.

Sound BlasterX H5 och H7 ska med sitt flexibla huvudband i stål och utbytbara mikrofon samt hörlurskabel vara ideella för gamers som är vana vid tuffa tag. Vare sig det handlar om att packa ner lurarna i en väska inför LAN-partyt eller kasta det i bordet efter en förlorad CS-match. På den löstagbara flätade ljudkabeln hittas även en liten volymkontroll med integrerad mikrofon.

Creative har med sina större högtalarelement på 50 millimeter även fokuserat på ljudkvalitén i sina headset som i H7 bland annat stödjer 7.1-ljud vid 96 KHz/24-bit upplösning. Toppmodellen H7 använder sig av USB-anslutning samt kommer med upplyst X-logotyp på kåporna medan H5 får klara sig med 3,5 millimeters anslutning samt utan ljuseffekt på kåpan.

De mjuka och avtagbara öronkuddarna i skin sitter i övrigt bra på huvudet och headseten är även förhållandevis lätta, något Creative menar efterfrågats av konsumenter.

Creative Sound BlasterX H7 och H5 samt ska finnas i butiker under november respektive september månad och får priser på 1 799 kronor respektive 1 599 kronor inklusive moms.

ler nyheter från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Michael ZLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Ha tåla vredesutbrott då har dom inte träffat min bror, inget håller där i längden.
Å varför köpa det där så länge Sennheiser tillverkar lurar nä Creative har hamnat på min skitlista (har alltid haft Soundblaster ljudkort) eftersom jag tröttna på att hämta deras drivers i 56kb så när mitt Z gjort sitt blir det Asus.

Michael Z
Gäst
Michael Z

Set ut som en exakt kopia av Kingston HyperX Cloud.