Vi har under dagen fått information om Creatives senaste alster på marknaden och det är tro det eller ej ingen MP3-spelare. Något det känns som vi annars sett nya varannan vecka från Creative.


Nej nu handlar det om ursprungsprodukten, ljudkort och Creative slår på stort genom att lansera ett nytt flaggskepp på marknaden nämligen Creative Sound Blaster Audigy 4 Pro.


Av namnet att döma kan man tro att det handlar om en ordentlig uppgradering från nuvarande flaggskeppet Audigy 2 ZS. Ser vi förbi namngivningen står det snart klart att det faktiskt inte hänt så mycket sedan Audigy 2 ZS lanserades.


Den stora skillnaden, som dock kan betyda väl så mycket för de som investerar i dyrare ljudkort, är vilka DAC:ar man använt på Audigy 4 Pro. Man har valt mer högkvalitativa, och kritikerrosade (liknande modeller ska användas på EMU M-korten), DACs jämfört med de som huserades av föregångaren Audigy 2 ZS.
Det ska ge bättre ljudkvalité och man har bland annat ökat SNR-värdet från 108db (Audigy 2 ZS) till 113db (Audigy 4 Pro) i kortets specifikationer vilket man kan tacka de nya DAC:arna för.I övrigt har vi inte kunnat urskönja några direkta nyheter hårdvarumässigt. Den externa enheten och fjärrkontrollen som följer med kortet har dock fått lite fler användningsområde.
Creative bifogar nämligen en egen ”Media Center”-mjukvara till Audigy 4 Pro som går under namnet ”Entertainment Center”.


”Sound Blaster Audigy 4 Pro also comes with the all new Entertainment Center software and remote control unit, transforming your PC into a Entertainment Center with easy MP3 and movies playback and navigation.”


Vi har försökt luska fram mer information om denna mjukvara men tyvärr utan lycka. Förhoppningsvis kan det vara ett användbart tillskott till detta kraftfulla ljudkort.


Creative Audigy 4 Pro ser ut som en optimerad version av Audigy 2 ZS och det vi ställer oss lite frågande inför är namnet valet som i våra öron lovar lite mer än så. Men Audigy 2-plattformen är knappast någon dålig grogrund och vill man ha det absolut värsta från Creative kommer priset på Audigy 4 Pro ligga runt 269 euro (~2400 SEK) enligt Creative själva.


Läs mer om Creative Sound Blaster Audigy 4 Pro.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid