Creative har de senaste åren arbetat i skuggan av 90-talets storhetstid men nu verkar ljudspecialisterna hittat ny energi och presenterar flera spännande ljudprodukter på IFA-mässan. Soundblaster Roar är en bluetooth-högtalare som verkar kunna det mesta och med funktionsrika högtalarförstärkaren Soundblaster X7 vill man flytta Hifi-ljudet till datorn.

Soundblaster Roar är i grund och botten en trådlös bluetooth-högtalare men när högtalaren nu hittar ut på den europeiska marknaden är det efter stora säljframgångar i asien. Högtalaren har också flera ess i skjortärmen och förutom sin robusta design är det troligtvis den mest funktionsrika modellen på marknaden.

20140908_141640

Med totalt fem element, tre aktiva och två passiva, erbjuder Roar ett bra ljudtryck för sin storlek och har till och med en dedikerad volymboost-knapp som just passande döpts till ”Roar”. Högtalaren har dock mer än bara mycket ljud, finesserna är nästan svårräknade med allt från insomningsläge, överfallsalarm (ja faktiskt!), bluetooth aptxoch aac-stöd för bättre trådlöst ljud, NFC-stöd, röstinspelningsfunktion och microsd-läsare för direktuppspelning av musik lagrad på minneskort.

 

Creative har även tryckt in ett batteri på hela 6 000 milliamperetimmar som kan driva spelaren i 8 timmar eller användas för att ladda din smartphone eller surfplatta. Ett riktigt spännande paket som för 1 400 kronor ser ut att skriva om mallen för vad vi bör förvänta oss av en bluetooth-högtalare.

Creative Soundblaster X7

20140908_150619

Den pyramidliknande högtalarförstärkaren Soundblaster X7 är en ambitös satsning från Creative där tillverkaren vill föra Hifi-liknande ljud till din PC. Även om man knappast lär nå audifil-klass på ljudet är det få högtalarförstärkare till datorn som erbjuda 100 watt class d-förstärkning samtidigt som du får möjlighet att koppla in allt från hörlurar till mikrofon i en enhet med stöd för bluetooth och NFC.

Förutom rejält med förstärkarkraft som kan driva även fullstora golvhögtalare har Soundblaster X7 utbytbara Op-amp-kretsar, en fyrkärnig SB-Axx1 ljudprocessor samt stöd för uppspelning av ljud vid 24-bit 192 kilohertz. I förstärkaren hittar vi Burr-browns PCM1794 127dB DAC samt en Burr-Brown PCM4220 123dB ADC för att maximera ljudkvalitén.

 

Bland funktionerna hittar vi en USB 2.0-host port som kan ladda din telefon eller surfplatta men även strömma okomprimerad musik från Ios, Android, Windfows eller Mac-enheter. Soundblaster X7 driver även hörlurar på upp till 600 ohm och visade på mässan upp en riktigt trevlig ljudupplevelse i Creatives ljudisolerade testrum.

Soundblaster X7 ska dyka upp på marknaden under december månad för en prislapp på knappt 4 000 kronor och ser ut att bli ett av en av de mer välutrustade datorförstärkarna på marknaden.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid