Small preview image

Cowon är en känd asiatisk tillverkare av mediaspelare som även finns på den svenska marknaden och man har nu lanserat nya produkter under IFA 2008 i Berlin. Den till synes mest intressanta modellen går under namnet Cowon S9 Curve och som namnet antyder handlar det mycket om design. Det är nog få mediaspelare som gör sig så bra på bild som S9 Curve och med sin, inte helt oväntat, kurvade design får man i alla fall undertecknad att haja till ordentligt. Cowon har till synes helt sömlöst integrerat en stor 3.3″ AMOLED display på spelarens framsida och med pekskärmsteknik blir spelaren riktigt minimalistisk och stilren i sin design.



Huruvida Cowon S9 Curve ger lika bra bild som den ser ut återstår att se, men specifikationerna ser åtminstone intressanta ut. Den 3.3″ stora displayen har en upplösning på 480×272 pixlar och visar 16 miljoner färger. Under huven sitter en 500MHz dubbelkärnig processor som driver spelarens funktioner där vi bland annat ser T-DMB digitalTV-tuner, Bluetooth, FM-radio, TV-utgång och 40 timmars batteritid.


Cowon har annars varit ganska återhållsamma med detaljerna kring pris och tillgänglighet, men på en läcker spelare som S9 Curve räcker dessa bilder ganska långt för att fånga vårt intresse.



Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid