csgo2Counter-Strike: Global Offensive är det tredje kapitlet i dn omåttligt populära spelserien Counter-Strike. Spelutvecklaren Valve planerar en lansering under nästa år och har nu släppt nya skärmdumpar och en trailer som visar vilken grafisk utveckling vi sett sedan originalet Counter-Strike lanserades år 2000.

Counter-Strike är närmast ett fenomen på spelmarknaden och spelas fortfarande friskt på Internet, inte minst inom den proffesionella e-sporten där CS var den riktiga katalysatorn.

Valve har nu alltså en tredje utgåva av spelet på väg och inför lanseringen under nästa år har man nu släppt en video som visar vilken utveckling vi sett rent grafiskt sedan lanseringen av originalet för drygt 10 år sedan. Utan tvivel har Valve höjt ribban ganska rejält med Global Offensive, men då spelet är planerat att lanseras för både PC och spelkonsoler samtidigt ska vi nog inte vänta oss någon klassledande grafik.

Huruvida e-sporten väljer att uppgradera efter lanseringen av Global Offensive låter vi väl vara osagt men då det fortfarande är originalet som gäller framför Counter-Strike: Source i de flesta turneringar kommer det att krävas mer än bara en polerad yta för att Global Offensive ska få riktigt fotfäste.

”Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) will expand upon the team-based action gameplay that it pioneered when it was launched 12 years ago.

CS: GO features new maps, characters, and weapons and delivers updated versions of the classic CS content (de_dust, etc.). In addition, CS: GO will introduce new gameplay modes, matchmaking, leader boards, and more.”

Extra intressant att följa blir Valves satsning på onlinespel mellan de olika plattformarna, där alltså PC-spelare ska kunna möta spelare konsolspelare. Något som i alla fall i våra öron låter som en rejält knepig ekvation att lösa.

csgo

csgo2

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
n0paxLadyctrlTintinfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
n0pax
Medlem
n0pax

Är inte så intresserad av bättre grafik utan jag skulle vara intresserad om dom förbättrade hitboxen, stöd för fler cpu osv så det blir mindre lag osv. Samt bättre antifusk stöd. Sen är jag nöjd. Spelar mest cs som lite tidsfördriv innan man ska åka iväg eller om man har 20 min över.

fackamato
Medlem

Hm, det måste vara från någon konsoll. Grafikmässigt ligger det ju ett par år bakom resten.

Tintin
Gäst

Ni klagar för mycket 🙂

Själv ser jag fram emot detta. Avskydde känslan i CS:Source och blev väldigt besviken, hoppas och litar på att de är tillbaks med känslan i spelet som var i 1.6

ctrl
Gäst
ctrl

PC mot konsoll kan fungera beroende på hur det sker PC mot Xbox är jag dock osäker på. det kanske är PS3 som de syftar på, för det är den enda konsollversione som stödjer mus/tangbord.Kanske finns det något som känner av vad man kör med för kontrolldon? Annars kommer ju PC ägarna slakta konsollägarna. MS gjorde ett internt test med Halo för några år sedan. Där Halo på konsol fick aim-assist samt en skara professionella spelare.Dock så visade det sig att PC spelarna fullkomligen slaktade konsolspelarna ändå.Så MS valde att inte lansera så Windows-live och Xbox-live användare skulle kunna mötas.… Läs hela »

Lady
Medlem
Lady

Kan funka, om man matchar pc mot konsol på ett bra sätt.
Dvs dåliga pc spelare mot bättre konsol spelare, då borde det bli någorlunda jämt..

Jag skulle tycka iaf att det vore skönt att ligga i soffan och spela 🙂 med några öl än att nörda framför min macbook med mus …. 🙂

n0pax
Medlem
n0pax

[quote name=”Lady”]Kan funka, om man matchar pc mot konsol på ett bra sätt.
Dvs dåliga pc spelare mot bättre konsol spelare, då borde det bli någorlunda jämt..

Jag skulle tycka iaf att det vore skönt att ligga i soffan och spela 🙂 med några öl än att nörda framför min macbook med mus …. :)[/quote]

Allt låter bra utom det som börjar på ”m” den texten är väldigt suddig måste ha varit en pc med window du menade. :-*