Cougar som för de flesta svenska konsumenter är mest kända för sina nätdelar och fläktar har även börjat en satsning på datorchassi och i sikte har man vardagsrummet och gamers som föredrar en PC före en spelkonsol. Cougar QBX är i sitt mini-ITX format en riktigt smidig skapelse med utrymme för vattenkylning och kraftfulla grafikkort.

Cougar QBX marknadsförs som ett revolutionerande chassi för spelare och även om det kanske är lite väl stora ord har nätaggregatstillverkaren onekligen hittat en spännande mix av funktionalitet och format. Cougar QBX rymmer moderkort av mini-ITX modell men har även utrymme för grafikkort på upp till 350 millimeter samt vattenkylningssystem med radiatorer på upp till 240 millimeter. Chassit rymmer ATX-nätaggregat med ett djup på 140 millimeter men har viss begränsad kompabilitet vad gäller nätkabelns placering.

Chassit rymmer upp till 7 fläktar, en toppmatad slimslot optisk enhet samt en ensam 3,5 tums plats för en mekanisk hårddisk och totalt fyra 2,5-tums platser för SSD-enheter eller mindre hårddiskar. På främre sidan av chassit finns två USB 3.0 portar samt anslutningar för mikrofon och hörlurar.

Cougar menar att deras slimmade gamingchassi ska vara ta död på debatten om ”konsol vs. PC” genom sina förhållandevis smidiga mått på 178 x 260 x 368 millimeter och breda komponentstöd. Det är dock ännu oklart när och till vilket pris Cougar QBX kommer att dyka upp i Svenska butikshyllor.

Källa: Cougar

Läs även:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
S0urcerr0RChrister APer WigrenTripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per Wigren
Medlem
Per Wigren

Det första chassit som blir en seriös konkurrent till fantastiska (men svindyra) NCASE M1 för de som vill ha ett pyttelitet high-end gamingchassi med stilren design. Den för stora och för tydliga loggan drar ner helheten ganska mycket dock.

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Vad de företag som tillverkar både nätagg och chassin borde göra är att bygga chassin med inbyggda nätagg. Alltså inte chassin med ett förinstallerat nätagg, utan ett chassi helt byggt som ett nätagg så att det gick att komma runt där där fyrkantiga kubformen som alla ATX-agg har, och som sätter rätt tråkiga gränser för hur chassin kan designas.

Per Wigren
Medlem
Per Wigren

Ja, eller varför finns det inga kraftfulla externa nätagg som kan sitta en eller ett par meter utanför datorn? Jag skulle iallafall inte ha något emot en ATX-agg-klump på golvet om det innebar en kompaktare dator på skrivbordet.

Christer Alfredsson
Medlem
Christer Alfredsson

Kompatibilitet*

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Riktigt fint!
Jag tror dock att mITX behöver en liten uppfräschning för att inte hamna i kläm mellan större datorer och Brix Pro tex.

mITX blir fortfarande onödigt stort om man lägger till grafikkort.
Därför vore det kul att se alternativ med lådor för moderkort med MXM-port och MXM grafikkort.
MXM behöver dock standardieras lite mer, så att man hittar bra lösningar för kylning och att brygga över grafik-outputten till moderkortens befintliga HDMI/DP portar.
Kanske inte blir rekordstark grafik, men kan säkert bli som en GTX960 i strömsnålare tappning.