Lenovo har nu visat upp en ny så kallad smartbook baserad på ARM-arkitekturen. Efter att man stoppat sitt första koncept Lenovo Skylight långt bak idokumentskåpen har nu information om en ny modell med Cortex A8 CPU.

 

Freescale Sabre heter hårdvaruplattformen och hjärtat i SoC-kretsen iMX515 är alltså en ARM-baserad Cortex A8 CPU med 256KB L2-cache och stöd för DDR2-400 RAM. Processorn backas upp av en NEON co-processor samt kretsar för hantering av flerkanals ljud, Fast Ethernet samt stöd för integrerat 3G-modem, USB-portar samt en SDHC-minneskortläsare.

Kretsens GPU stödjer uppspelning av högupplöst video i 720p upplösning samt OpenGL / ES. Freescale använder sig även av en egen krets för att styra kretsens strömförbrukning och enligt tillverkaren är SoC-kretsen så sval att man inte ens behöver utrusta den med en passiv kylfläns.

sinistra

Lenovos nya Ideapad smartbook tillverkas av Pegatron och det ska bli intressant att se om denna modell verkligen tar sig ut på marknaden. Samt vilka priser och detaljerade specifikationer vi då kan vänta oss.

smartbook_lenovo_pegatron_aperto

Källa: netbookitalia

 

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid