Förra året presenterade Corsair sina första nätaggregat baserade på den kompakta SFX-formfaktorn som används flitigt i mini ITX-chassin. En faktisk lansering har däremot dröjt, men nu är två modeller på 450 respektive 600 watt på väg ut i butik.

Vi fick först kika på Corsairs SFX-baserade nätaggregat i SF-serien på Computex 2015, då i samband med att företaget drog igång sin satsning på vardagsrumsgaming i form av den kompakta speldatorn Bulldog. Sistnämnda har drabbats av förseningar, och som konsekvens har även de kompakta SF-nätaggregaten lyst med sin frånvaro.

32d

Nu ska dock två SFX-modeller, SF450 och SF600, till slut vara på väg ut i butik. Båda modellerna är 80 Plus Gold-certifierade och har semipassiv kylning, vilket innebär att fläkten (som är 90 millimeter i diameter) bara börjar snurra vid högre belastningsnivåer.

SF450 finns redan tillgängligt för beställning hos vissa återförsäljare för cirka 950 kronor – den kraftfullare SF600-modellen utlovas dyka upp inom kort för cirka 1 300 kronor.

I samband med att nätaggregaten börjar levereras till kunder kommer vi även ta in dem till testlabbet för en närmare titt – tills dess kan nu läsa vårt senaste nätaggregatstest som fokuserade just på två SFX-modeller från Chieftec och Silverstone.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid