Corsair Vengeance-serien minnen är idag en av väldigt många alternativ när man är på jakt efter billiga minnesmoduler på 4 GB och det är dags att ta nästa steg på den allt mer hårdnande RAM-marknaden. Vengeance-serien får ett ny tillskott på 8 GB, med inte så höga specifikationer i övrigt.

Vengeance-serien är som tidigare känt inriktad mot gamers, och till stora delar mainstream-marknaden. Deras Vengeance-minnen får ses som den punkt då Corsair på allvar började satsa på att skeppa minnen med låga marginaler i hög volym, istället för prestandaminnen med skyhöga klockfrekvenser, pressade timings och höga priser. Nu är det 8 GB som gäller, och företaget börjar med en ensam modell med inte så jätte imponerande specifikationer.

vengancemassa

Den nya Corsair Vengeance-modulen behåller samma utseende som tidigare.

Deras nytillskott CMZ8GX3M1A1600C10 är deras nya Vengeance-moduler med en kapacitet på 8 GB. Det kommer med en klockfrekvens på 1 600 MHz, 10-10-10-27 timings med en spänning på 1.5V vilket ska möjliggöra det för entusiaster och gamers att bygga system med 32 GB minne. Fast vi ser det mer som en möjlighet att bygga en 64 GB-maskin ihop med Sandy Bridge-E till ett överkomligt pris.

Corsair kommer även med ett Corsair Value Select 8 GB som är ett minne i deras allra billigaste utbud. Specifikationerna för denna är 1 600 MHz, 9-9-9-25 timings med en spänning på 1.5V. Båda minnena ska skeppas idag, och bör alltså hitta ut i butik inom kort. Två Corsair Vengeance 4 GB kostar idag under 500 kr, men vad en ensam 8 GB kommer att lägga sig på framgår inte. Corsair kommer troligtvis utöka urvalet av 8 GB-moduler med högre klockfrekvener och specifikationer längre fram i tiden.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PegonViking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Undrar om AMD moderkorten supportar dessa minnen? Upp till 32GB står det i specifikationen men inga 8GB moduler är med bland rekommenderade minnen på Gigabytes hemsida sida

Pelle Svensson
Medlem
Pelle Svensson

nice! uppgraderade nyligen till 16gb (2st ”gamla” vengeance o 2 low profile)
Inte ofta man behöver så mycke ram men det är praktiskt i vansinniga virtualiserings miljöer =)