Corsair skruvar upp mängden RGB till 11 med Corsair Vengeance RGB Pro

0

Corsair har vidareutvecklat sina RGB-bestyckade minnen ur serien Vengeance för och visar nu upp Vengeance RGB Pro som är tillverkarens mest avancerade RGB-minnen hittills.

LED-bestyckade minnesmoduler har funnits tillräckliga under flera år. Dock med den senaste trenden där RGB-belysning som användarna själva ska kunna kontrollera så blir ljusriggarna allt mer avancerade.

Corsair har under Computex 2018 visat upp sina nya minnesmoduler kallade Vengeance RGB Pro. Dessa bygger på vidare på de RGB-bestyckade Vengeance-minnena som funnits tillgängliga sedan en tid tillbaka. Nu är det varken någon ”grill” eller logotyper på värmespridarens ovansida, utan här är det endast en stor uppsättning RGB LED-lampor som skiner.

Närmare bestämt är det tio stycken lampor som placerats under en genomskinligt plastlager som ger ljuset en jämn spridning. Tack vari antalet LED-lampor i varje minnesmodul är färgövergångarna väldigt mjuka och får en nästan konstnärlig känsla.

För att kontrollera färgerna och effekterna på RGB-belysningen har Corsair även lanserat mjukvaran iCue. Denna tar tillverkarens tidigare program kallade Link och Corsair Utility Engine (Cue) för att sedan sätta samman funktionerna från dessa i ett och samma program.

De nya minnesmodulerna kommer att finnas tillgängliga i klockfrekvenser från 2 666 megahertz (MHz) upp till 4 000 MHz. Corsair nämner även att priserna för dessa nya minnen inte kommer att bli hiskeligt högre än nuvarande Vengeance RGB-minnen. Det vill säga om det ens blir någon prisskillnad alls.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid