Att inte fylla ut samtliga platser för primärminnen som ett moderkort erbjuder är något som kan störa många, men faktiskt behov och budget kan komma i vägen för en heltäckande minnesuppsättning. Något Corsair hoppas lösa med sina nya RGB-moduler som placeras i minnesplatserna för ett mer enhetligt utseende.

Att fylla ut samtliga platser för primärminnen hos ett moderkort kan vara ett åtagande som får en plånbok att gråta febrilt. Priserna för internminnen har legat på en förhöjd nivå under en längre tid och exakt när denna trend kommer att vända går i dagsläget endast att spekulera i.

Under Computex 2018 såg vi däremot tillverkaren Gigabyte erbjuda en lösning för den som känner att det inte kommer på fråga att inte fylla samtliga minnesplatser. Lösningen kommer i form av fejkade minnesmoduler som placeras i RAM-platser på moderkort men som inte bidrar med något faktiskt minne, utan endast agerar ljusriggar.

Nu hakar tillverkaren Corsair på den nya trenden med produkten Vengeance RGB Pro Light Enhancement Kit. Detta är likt Gigabytes lösning en uppsättning moduler menade att endast förse datorsystem med extra RGB-belysning och utökar således inte den totala minnesmängden.

Corsairs lösning kommer med tio adresserbara LED-lampor längsmed modulernas ovansidor. Medans Gigabytes lösning endast säljs tillsammans med existerande minnespaket kommer Vengeance RGB Pro Light Enhancement Kit att säljas fristående. Detta i paket om två ljusmoduler med ett hölje i antingen svart eller vitt per paket.

Modulernas belysning kommer, likt annan Corsair-hårdvara, att kontrolleras genom tillverkarens mjukvara ”CUE”.

Vengeance RGB Pro Light Enhancement Kit finns att beställa via Corsairs hemsida för omkring 400 kronor. Än så länge har produkten inte listats officiellt hos till exempel Prisjakt, men ser ut att vara på väg till svenska butiker inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid