Corsair Project Zeus – Gamingmusen som laddas genom musmattan

En fullkomligt trådlös mus

0

Corsair kommer till Computex med ett konceptet Project Zeus. En trådlös gamingmus med stöd för trådlös laddning via musmattan med Qi-standard.

Att ladda trådlösa möss induktivt är ett koncept vi först såg från ett annat företag för några år sedan på CES i Las Vegas, men som aldrig nådde marknaden. Amerikanska Corsair tar nu upp flaggan på detta innovativa sätt att ladda sin trådlösa mus och visar upp Project Zeus.

Qi-laddning i musmattan

Musen från Corsair har ännu inget namn men de kallar hela konceptet för project Zeus vilket inkluderar både musen och musmattan. Musen vi får klämma på bygger på deras nyligen presenterade Glaive och således liknande form och knappuppsättning.

Corsair har ingen prestandarelaterad information att delge just nu och förmodligen har de inte ännu bestämt vilken typ av sensor, krets och batteri som ska användas i Project Zeus.

En zon för laddning

Musmattan utgör halva konceptet och har en rejäl kabel som försvinner bakom montern, så vi kan inte riktigt se vilken typ av anslutning som krävs. Mattan har en specifik zon i hörnet där man placerar musen för att påbörja den trådlösa laddningen. Det betyder att musen inte laddas under användning utan måste stå parkerad i laddningszonen för att det ska fungera.

Ladda både mobilen och musen

Corsair var inte sena med att slänga fram ett extratillbehör för mobiltelefoner som saknar Qi-standard. Med hjälp av denna USB/Lightning-dongel så får också din mobiltelefon stöd för Qi och kan laddas via musmattan.

Det finns just nu varken någon uppskattad prisbild eller lanseringstid för Project Zeus men Corsair ger oss i alla fall lovordet att den kommer att lämna ritbordet i skarp form förr eller senare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid