Minnestillverkaren Corsair har i dagarna slagit nytt klockfrekvensrekord på DDR3-marknaden när företagets tama överklockare Jake ”Planet” Crimmins pressade en ensam Dominator GT CMGTX6-modul till hissnande 3 467 MHz med hjälp av flytande kväve.

Corsair har under längre tid arbetat med egna överklockningsprojekt och att Planet haft ett gott urval av minnesmoduler att välja mellan kan vi nog vara ganska säkra på. Men att nå en klockfrekvens på drygt det dubbla mot vad dagens DDR3-plattformar stödjer i standardutförande (DDR3-1600). För att nå den nya världsrekordfrekvensen, som tidigare låg på 3 443 MHz, krävdes det att man bytte processorplattfrom från Intel Sandy Bridge till AMD Bulldozer.

ln2corsair

Genom att kyla både CPU – därmed även minneskontrollern – samt minnesmodulen med flytande kväve lyckades man nå en slutgiltig klockfrekvens på 3 467,8 MHz och även om det hela endast handlar om en skärmdump i CPU-Z samt en ensam 1GB minnesmodul är det en mäkta imponerande frekvens.

ln2corsair3Minnesmodulen arbetade med minneslatenserna 11-13-13-31 under testet och moderkortet som användes var ett ASUS Crosshair V Formula tillsammans med en AMD FX-8150 processor. Mer information om överklockningsrekordet finns att hitta i Corsairs blogg.

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Mean MachineshaglordJacob HugossonBirksthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Vet inte varför men får lite julvibbar av den bilden 😀

this
Medlem
this

Det verkar som att AMD åtminstonde gjort ett bra jobb med att få sin minneskontroller att klara höga frekvenser, ett återkommande mönster med andra ord 🙂

Birks
Medlem
Birks

Inga kondens problem där inte 😉

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Jag imponeras av amerikaner och deras värdelösa isoleringar.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Mean Machine”]Jag imponeras av amerikaner och deras värdelösa isoleringar.[/quote]
Det osar avundssjuka! 😛

Micke
Medlem
Micke

Den där bilden måste vara det djävligaste jag sett i år när det gäller hårdvara. Har dem hällt ut flytande kväve över kortet? Kan det fungera i sådant tillstånd egentligen? Om ja, så i hur många sekunder? 🙂 /s

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Det funkar faktiskt utmärkt så länge det inte blir för varmt. Det är då du börjar få problem.

Även om jag i grund och botten inte har något emot max-frekvens-valideringar känns det lite väl fjantigt på minnen. Är säkert 3-400MHz skillnad på stabil frekvens och validerbar frekvens, att det sedan är taget på en Bulldozer där ingen prestanda finns alls från början är också en grej som gör det lite mindre värt.

Helt klart en fläskig siffra, däremot.