Corsair fortsätter att producera slutna vattenkylningssystem och om vi har för vana vid att se tillverkaren satsa på rejäla prestandamodeller med stora radiatorer och dubbla fläktar så är nya Hydro H5 SF-serien det motsatta. Corsair satsar här på minidatorer med en riktigt slimmad konstruktion hämtad från företagets arbete med itx-chassit Bulldog.

Corsair Hydro H5 SF bygger kring ett vattenblock i lågprofilsformat samt en radiatorlösning hämtad från servermarknaden. Den 120 x 40 millimeter stora radiatorn kyls av en rejäl radialfläkt på 120 millimeter och ska vara kapabel att forsla 150 watt värmeenergi från processorn den kyler.

Corsair påpekar att kylaren vars radiator fästs över moderkortet endast mäter 84 millimeter i höjd – vattenblock och radiator/fläkt inkluderat. För att sin ringa storlek till trots hålla kylningskapaciteten på topp blåser radialfläkten luft igenom radiatorn ut på sidan ovanför I/O-panelen, en design som kräver ett chassi med vissa mått. Corsair menar dock att deras designlösning fungerar med flera chassi där ute och att fläkten samtidigt suger värme från kringliggande komponenter och forslar den ut ur chassit.

Corsair Hydro H5 SF höjdpunkter

  • Low profile liquid CPU Cooling – Provides efficient cooling for small form factor cases
  • High-pressure, low-noise 120mm PWM blower fan – Powerful and quiet liquid cooling
  • Ultimate SFF compatibility – Mounts to any Mini-ITX motherboard with no external fan mounts.
  • Low permeability tubing – Ensures long life, and the flexible design makes installation easier in tight spaces
  • Copper cold plate with pre-applied thermal compound – Pre-applied thermal compound saves you time and mess when installing

Corsair Hydro H5 SF ska dyka upp i butiker inom kort och får en prislapp på 899 kronor inklusive moms.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KaffiMannMorkulDjDiffMarquzzZebastian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Zebastian Persson
Medlem
Zebastian Persson

Men hur ska den exhausta luften? är inte många chassin som har öppet luftflöde över io ports

Morkul
Medlem
Morkul

Passar utmärkt i chassin som:
Fractal Design Node 304 [url]http://www.fractal-design.com/media/5b1fe866-be14-4dfe-b0ee-b3c71d767f36[/url]
Corsair Obsidian 250D [urlcomment image[/url]
Borde faktist även gå i Cooler Master Case Elite 120 [url]http://www.coolermaster.com/case/mini-itx/elite-120-advanced/[/url]

För att nämna några ITX chassin jag kom och tänka på direkt men det finns många fler som den bör passa i. Men som vanligt med ITX byggen det gäller att planera bygget, speciellt när det kommer till kylare.

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

[quote name=”Morkul”]Passar utmärkt i chassin som:Fractal Design Node 304 [url]http://www.fractal-design.com/media/5b1fe866-be14-4dfe-b0ee-b3c71d767f36[/url]Corsair Obsidian 250D [url[/url]Borde faktist även gå i Cooler Master Case Elite 120 [url]http://www.coolermaster.com/case/mini-itx/elite-120-advanced/[/url] För att nämna några ITX chassin jag kom och tänka på direkt men det finns många fler som den bör passa i. Men som vanligt med ITX byggen det gäller att planera bygget, speciellt när det kommer till kylare.[/quote] Jeg har ett Fractal Design Node 304, og jeg tviler på at denne kjøleren passer i det kabinettet, dette på grunn av platen som er festet ved hjelp av skruene til hovedkortet. Innkapslingen til viften vil også passe… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”KaffiMann” För att nämna några ITX chassin jag kom och tänka på direkt men det finns många fler som den bör passa i. Men som vanligt med ITX byggen det gäller att planera bygget, speciellt när det kommer till kylare.[/quote] Jeg har ett Fractal Design Node 304, og jeg tviler på at denne kjøleren passer i det kabinettet, dette på grunn av platen som er festet ved hjelp av skruene til hovedkortet. Innkapslingen til viften vil også passe dårlig med harddisk holderne.En annen ting er at utluftingen ikke vil passe som Zebastian nevnte. Kan kanskje hende at kjøleren kan… Läs hela »

Marquzz
Medlem
Marquzz

Rolig sak, men man måste nästan ha ett chassi som enbart är gjort för den. De ITX chassin som finns idag passar nog en vanlig AIO (120 eller 240) bättre eller så är chassit helt enkelt för litet (lågt) för kylaren. Men det kanske inte är helt långsökt att Corsair snart släpper ett chassi som funkar perfekt.

DjDiff
Medlem
DjDiff

[quote name=”Morkul”][quote name=”KaffiMann”] Jeg har ett Fractal Design Node 304, og jeg tviler på at denne kjøleren passer i det kabinettet, dette på grunn av platen som er festet ved hjelp av skruene til hovedkortet. Innkapslingen til viften vil også passe dårlig med harddisk holderne.En annen ting er at utluftingen ikke vil passe som Zebastian nevnte. Kan kanskje hende at kjøleren kan monteres på skrå, men da må du lage fester selv og kjøleren vil nok måtte hvile oppå ram brikkene på ihvertfall mitt hovedkort. Lite gjennomtenkt design.[/quote] För att vara helt ärlig så förstår jag inte riktigt vad de… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”DjDiff”]Den lilla fästplåten i framkant på moderkortet, där kylarens standoffs monteras, sticker ut en bit och riskerar att ta i nätagget. Det är tight där.Då själva radiatorn sticker ut ytterligare så kommer den troligtvis ta i diskhållarna, som i sin tur sticker ut en bit över nätagget. http://www.vortez.net/index.php?ct=articles&action=file&id=19938%5B/quote%5D Mellan moderkort och buren för nätagg finns det utrymme nog för metall ramen som ska hålla i benen för kylaren. Dock hade jag helt glömt hållarna till hårddiskarna!! Jag har nämligen kastat ut mina i en ombyggnation och glömde helt bort att de hänger ner på detta sättet i original utförande.… Läs hela »

DjDiff
Medlem
DjDiff

[quote name=”Morkul”][quote name=”DjDiff”]Den lilla fästplåten i framkant på moderkortet, där kylarens standoffs monteras, sticker ut en bit och riskerar att ta i nätagget. Det är tight där.Då själva radiatorn sticker ut ytterligare så kommer den troligtvis ta i diskhållarna, som i sin tur sticker ut en bit över nätagget. http://www.vortez.net/index.php?ct=articles&action=file&id=19938%5B/quote%5D Mellan moderkort och buren för nätagg finns det utrymme nog för metall ramen som ska hålla i benen för kylaren. Dock hade jag helt glömt hållarna till hårddiskarna!! Jag har nämligen kastat ut mina i en ombyggnation och glömde helt bort att de hänger ner på detta sättet i original… Läs hela »

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

[quote name=”Morkul”]För att vara helt ärlig så förstår jag inte riktigt vad de du menar. Men du kan ta bort fläkten på baksidan då den inte kommer att behövas så plats mellan kylare och baksidan av chassit kommer vara nog. Även höjden finns där: http://www.cowcotland.com/modules.php?name=Content&pa=popup_image&pid=1227&img=17419. Så jag har lite svårt att förstå vad det är som är problemet.[/quote] Selvølgelig kan du fjerne viften, men du ser vel at kjøleren har samme bredde som hovedkortet. en annen ting er jo den elendige luftflyten i Node 304 med strømforsyningen som trekker varm luft inn i kabinettet som gjør at du må ha… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”KaffiMann”]Selvølgelig kan du fjerne viften, men du ser vel at kjøleren har samme bredde som hovedkortet. en annen ting er jo den elendige luftflyten i Node 304 med strømforsyningen som trekker varm luft inn i kabinettet som gjør at du må ha den bakerste viften til å trekke ut luft. Angrer på at jeg ikke kjøpte Silencio 352.[/quote] Kylaren är samma brädd som moderkortet men kylflänsen, det som blåser ut varm luft är ju betydligt smalare än moderkortet. Har själv ett Fractal Design Node 304 som jag modifierat något men aldrig haft några problem med luftflöde. Skulle man dessutom… Läs hela »

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

[quote name=”Morkul”] Kylaren är samma brädd som moderkortet men kylflänsen, det som blåser ut varm luft är ju betydligt smalare än moderkortet. Har själv ett Fractal Design Node 304 som jag modifierat något men aldrig haft några problem med luftflöde. Skulle man dessutom få en CPU kylare som inte levererade värme i chassit utan i en rak ström ut ur chassit så skulle det bli ännu bättre. Du har trots allt fläktplats över i fram på chassit om det skulle behövas för att kyla diskarna. Men som jag sade tidigare ska man bygga ITX, speciallt kompakt, så gäller det att… Läs hela »