Corsair bekräftar att de har köpt det amerikanska bolaget Origin PC i ett försök att ta en större del av kakan inom färdigbyggda datorsystem för konsol-flyktingar.

Corsair har gjort sig kända för sina datorkomponenter så som RAM-minnen, chassin, PSUer, fläktar och mycket mer. Företagets fulla namn är trots allt Corsair Components. Nu ska de dock satsa mer på färdigbyggda datorer. De har bekräftat att de köper upp den amerikanska datorbyggaren Origin PC.

Extrema och dyra

Origin PC grundades av före detta Alienware-anställda år 2009. Företaget har gjort sig kända för sina ofta extrema och dyra byggen av stationära datorer. I en av företagets senaste PR-kupper byggde de till exempel en dator som dessutom inkluderade kompletta vattenkylda Xbox-, PlayStation- och Nintendo Switch-system.

En allt-i-ett-dator som Origin PC introducerade år 2016.

Corsair beskriver motivationen bakom köpet som att de ser en marknad av fler datorspelare som vill köpa datorer utan att skaffa komponenterna själva. Ökningen ska komma från konsolspelare som vill byta till att spela på PC. Corsair har samtidigt sedan tidigare doppat sina tår i marknaden av kompletta datorsystem med datorer så som Corsair One. Corsair säger att deras egna Corsair-datorer kommer att fortsätta existera. Samma gäller för Origin PC som ska fortsätta göra datorer under sitt eget varumärke.

Corsair uppdaterar datorserien One med mer prestanda och bättre kylning

En potentiell fördel för svenska konsumenter med det nya köpet är att Corsair är ett betydligt mer globalt företag än Origin, som främst säljer datorer i USA och Kanada. Corsair har inte bekräftat planer på att expandera försäljningen av Origin-datorer till andra länder men för svenska konsumenter kan tillgängligheten av kompletta system från Origin knappast bli annat än bättre.

Varken Origin eller Corsair har bekräftat vad eller hur mycket pengar som bytte händer för att få igenom köpet. Origin PC är dock inte Corsairs första köp på senare tid. Elgato, som satsat hårt på spel-streaming, köptes upp av Corsair under 2018. Nu var det alltså Origin PC:s tur och nu kan vi bara vänta för att se vad det kan betyda för marknaden av kompletta datorsystem i Sverige.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid