Corsair K95 Platinum på CES 2017 – favorit i repris med förbättrad komfort

0

Corsairs entusiasttangentbord K95 får en makeover på CES 2017. Nu uppdateras det populära tangentbordet med bättre belysning och bekvämare handledsstöd.

K95 RGB Platinum är namnet på den uppdaterade varianten av Corsairs flaggskeppstangentbord. Grunddesignen känner vi igen sedan tidigare, med en standarduppsättning mekaniska tangenter över en bottenplatta i aluminium samt en uppsättning dedikerade makrotangenter. Men man har lagt extra fokus på högre komfort och bättre belysning.

Uppdaterad belysningskontroller

K95 Platinum har en ny styrkrets för tangentbordets RGB-belysning. Enligt Corsair ska det medföra bättre och mer följsam belysning under tangenterna. Dessutom har en slinga RGB-lysdioderhar dykt upp i tangentbordets övre del. Det är en helt estetisk uppdatering, men kan glädja användare som uppskattar lite extra belysning.

Tvåsidigt handleddstöd

Även handledsstödet är uppdaterat på K95 Platinum. Tangentbordet skeppas med ett dubbelsidigt stöd som man då kan vända runt om man vill ha antingen ett handledsstöd med strävare textur eller om man hellre har en mer gummiliknande finish.

Antalet programmerbara tangenter har däremot reducerats, och är numera sex till antalet. Corsair K95 Platinum kommer även med 8 megabyte integrerat minne. Detta låter användaren spara upp till tre profiler med personliga belysningsinställningar och macrokommandon sparade direkt på tangentbordet.

Pris och lansering

Prislappen för de tidigare K95-tangentborden har saftig, både med och utan RGB. Men detta är också Corsairs flaggskeppsmodell, och K95 Platinum kommer inte heller det att vara nådigt mot din plånbok. Cirka 200 dollar, eller ungefär 2 000 svenska kronor, ligger riktpriset på. Lanseringen sker i slutet av februari månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Andra nyheter från CES 2017

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid