Specifikationer och mjukvara

Specifikationer
  K60 K90
Material Aluminium, plast Aluminium, plast
Kabel 2st USB 2st USB
Bakgrundsbelysning Nej Ja, blå
Makrohantering Nej Ja, 18 knappar, 3 profiler
Brytarteknik Cherry MX Red, membran Cherry MX Red, membran
Inbyggt minne Nej Ja, 36kb
Anti-ghosting 20KRO 20KRO
Som tabellen visar har båda tangentborden mycket gemensamt, vilket gör det svårt att tillägna båda produkterna lika mycket tid utan att upprepa sig. Gemensamt för de båda tangentborden är exempelvis basen i aluminium, mediakontrollerna, kablarna och brytartypen. Fokus kommer därför ligga på att gå igenom K90 i detalj, för att sedan kontrastera skillnaderna hos det billigare K60.

Tangentbord är en oerhört subjektiv kategori att testa, vilket gör det närmast omöjligt att genomföra ett standardiserat test med objektiva slutsatser. Tangentborden kommer därför testas i tre olika sektioner. Ett övergripande kvalitetstest som fokuserar på byggkvalitet, funktioner och hur dessa implementerats och fungerar i praktiken, test av hur det är att använda tangentbordet i vardagsanvändning och skrift, samt test i vanliga spelsituationer i olika genrer. I slutändan kommer sedan tangentbordet bedömas sett med ögon från den ämnade målgruppen – datorspelare.

Mjukvara

Mjukvara

Corsair har även utvecklat en mjukvara för K90 för att konfigurera makrotangenter, profiler, bakgrundsbelysning och firmware. Medan det går att konfigurera det mesta direkt på tangentbordet så lyckas mjukvaran göra det något enklare att förstå, och framför allt så är makrohanteringen betydligt mer kompetent via mjukvaran. Man kan enkelt välja en tangent att konfigurera, för att sedan välja om man vill att tangenten ska ge en sekvens tryckningar, vara en genväg till en annan tangent eller om en tryckning på tangenten ska motsvara en snabb följd tryckningar på en annan tangent. Gränssnittet är tydligt, och designat för att efterlikna designen på själva tangentbordet i svart, metall och blå kontraster.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
slacr Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
slacr
Gäst
slacr

Köpte ett K60 på dustins kampanj (500pix), tog speltangenterna till mitt filco och kör det på jobbet. Tycker det är kanontrevligt (utan handlovsstöd) för skrivande.

En version utan numpad med bruna brytare så hade jag vart helsåld!