Corsair satsar med Hydro X på öppen vattenkylning för alla

En drös komponenter och en smidig hemsida som gör en stor del av jobbet

0

Corsair visar upp sin Hydro X-serie under Computex 2019 och vi får lägga ögonen på en uppsjö av olika komponenter för öppen vattenkylning tillsammans med Corsairs dedikerade hemsida för att göra vattenkylningsprojekt så smärtfria som möjligt.

Öppna vattenkylningssystem i datorer är något som gått upp och ned i popularitet under många år. Det är även ett åtagande som kan vara förvirrande för många då det rör sig om många olika komponenter som måste passa till en specifik dators hårdvara samt med varandra.

Corsair visar under Computex 2019 upp sin satsning på denna typ av vattenkylning och hoppas att man hittat en formel för att locka nya kunder som kanske har känt att det är för krångligt att vattenkyla sin dator.

Corsairs nya produktserie kallas Hydro X och inkluderar allt från vattenblock för processorer och grafikkort till anslutningar, radiatorer och vattenreservoarer. Produkterna i sig är inte banbrytande på något vis när det kommer till hur de är tillverkade eller några unika funktioner. Däremot är det inte bara hårdvara Corsair satsar på med Hydro X.

Tillsammans med dessa produkter introducerar tillverkaren även en hemsida som agerar guide för att enkelt välja de kylningskomponenter från Corsair som passar just användarens dator. Här kan användare från början till slut få hjälp med vad som passar för användarens specifika processor, grafikkort och chassi.

Hydro X-hemsida ska leda konsumenter genom hårdvarudjungeln

Corsairs hemsida bistår med en simpel guide där användare först väljer vilket datorchassi som kommer att husera det öppna vattenkylningssystemet. Företagets representanter vid Computex 2019 nämner hur det inte endast kommer att vara Corsairs egna chassin som kommer att kunna användas i denna guide. Även konkurrenters modeller kommer att kunna användas som grund för projektet via hemsidan. Sedan får användare välja vattenblock för processor och grafikkort och till slut kommer hemsidan med förslag på hur många och hur stora radiatorer som kan behövas för att kyla komponenterna. Förutsatt att chassit i fråga har tillräckligt med radiatorplats det vill säga. https://buyiglikesfast.com/

Hydro X

När användare tagit sig igenom hela guiden kommer det vara möjligt att via hemsidan hitta återförsäljare för komponenterna. Corsairs hemsida ska sedan kunna skicka användare vidare till återförsäljarens hemsida där en varukorg med vattenkylningskomponenterna automatiskt lagts ned redo för inköp.

Det rör sig som tidigare nämnt inte om några revolutionerande uppfinningar inom just vattenkylning. Däremot är satsningen på en lättförståelig hemsida och guide förhoppningsvis något som öppnar upp vad som kan kännas som en skrämmande marknad för nya potentiella kunder.

Fler videoreportage från Computex 2019

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid