Bilder på två kommande slutna vattenkylare från tillverkaren Corsair har nu läckt ut, dessa går under namnet H115i PRO och H150i PRO och kommer med 280 respektive 360 millimeters radiatorer.

Corsairs slutna vattenkylare har ett gott rykte när det gäller deras prestanda och pålitlighet. Dock har företaget inte erbjudit någon modell med en radiator på 360 millimeter (mm), utan de största modellerna har haft radiatorer på 280 mm.

Nu när AMD:s Threadripper-processorer är ute på marknaden och Intel har lanserat sin nya entusiastserie Skylake-X så finns det dock ett sorts behov på större radiatorer. Corsair har filat på en ny PRO-serie med slutna vattenkylare och enligt läckta bilder så verkar toppmodellen (eller kanske en av toppmodellerna till och med) komma med en 360 mm stor radiator.

Corsair H150i PRO 360mm RGB AIO

Den största modellen som läckt ut på bild går under namnet H150i PRO och är då den variant som skeppas med vad som ser ut att vara en 360 mm radiator.

Förutom en större radiator så kommer den nya modellen även med ett nytt kylblock som fått ett uppdaterat utseende med RGB-belysning självklart inkluderat. De nya kylarna sägs även skickas med fläktar från Corsairs ML-serie som använder sig av magnetisk levitation (maglev) istället för traditionella kullager eller dylikt i själva fläktmotorn.

Kylplattan på kylblocket/pumpen är gjord i koppar. Radiatorn i sig är gjord i aluminium med en tjocklek på 27 mm och kylarlösningen kommer kompatibel med de allra flesta moderna processorsocklar:

  • Intel LGA 1150, 1151, 1155, 1156, 1366, 2011, 2011-3 och 2066.
  • AMD AM2, AM3, AM4, FM1 och FM2.

Priset sägs hamna på omkring 155 dollar, eller cirka 1 500 kronor utan moms. Något exakt lanseringsfönster nämns inte.

Corsair H115i PRO 280mm RGB AIO

Den andra kylaren som dykt upp på bild kommer som namnet antyder med en radiator på 280 mm med 29 mm i tjocklek. Stöd för samma processorsocklar som storasyskonet ser vi här. Även en kylplatta i koppar med radiatorn gjord i aluminium.

Prissättningen för denna modell sägs hamna på runt 125 dollar, vilket översätts i runda slänger till 1 250 kronor utan moms.

Nytt ”Zero RPM”-läge

Corsair introducerar även att nytt läge för de fläktar kopplade till deras kylare. Detta kallas för ”Zero RPM” och sköts via Corsairs Link-mjukvara. Zero RPM-läget gör som många nätaggregat och grafikkort på dagens marknad gör och startar inte fläktarna fören processorn sätts under belastning. Något som förhoppningsvis ses som en välkommen egenskap för användare som lätt stör sig på oljud.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid