Corsair meddelar nu att man är först ut på marknaden med DDR4-minnespaket på hela 128 gigabyte. Med tre olika serier levererar Corsair totalt åtta DDR4-moduler med vardera 16 gigabyte minne och det i frekvenserna 2 400 eller 2 600 megahertz. Prislappen är dock minst sagt saftig och börjar på nätta 17 000 kronor.

Även om vi sett flera tillverkare presentera DDR4-minnespaket med totalt 128 gigabyte kapacitet hävdar Corsair att man är först ut på marknaden med sina moduler som inkluderar tre olika serier och specifikationer. Corsairs instegspaket kommer i Vengeance-familjen och arbetar med en klockfrekvens om 2 400 megahertz medan tillverkarens två mer påkostade Dominator Platinum-paket med motsvarande kapacitet arbetar i 2 400 eller 2 666 megahertz. Dominator Platinum kommer även med mer påkostade minnesflänsar med integrerad LED-belysning samt effektivare kylningskapacitet.

Corsair har utvecklat sina minnespaket för Intels X99-plattform och det krävs ett moderkort med minst åtta DDR4-minnesplatser för att nyttja alla 128 gigabyte som minnespaketen erbjuder. Modulerna stödjer Intel XMP 2.0 samt levereras med livstids garanti.

Minnesmodulerna finns ännu inte listade i svenska butiker men riktpriset från Corsair ligger på 1 745 dollar för det billigaste Vengeance LPX-paketet medan det mest påkostade Dominator Platinum-paketet landar på 2 119 dollar. Vilket med dagens dollarkurs och svenska skatter troligtvis ger en prislapp på drygt 20 000 kronor inklusive moms. Ungefär i klass med en svensk medelmånadslön.

Källa: Corsair via TPU

Läs mer

Annons

18
Leave a Reply

Please Login to comment
18 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
S0urcerr0REmil T_AnKaN_ZuckeruZelog Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Berth
Gäst
Berth

En hel månadslön? Tjänar vanligt folk på den här sidan inte mer än 17 tkr i månaden?

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

”För män är medellönen 32 900 kr och medianlönen 28 800 kr, och för kvinnor är medellönen 28 400 kr och medianlönen 26 100 kr.”
http://www.scb.se/sv_/hitta-statistik/artiklar/medellonen-hogre-an-medianlonen-i-manga-yrken/

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Den här nyheten, samt efterföljande kommentarer fick mej att känna mej som en riktig jävla loser med mina 18k …BRUTTO!!

Aja, Hur som helst.. En RAM-drive baserat på detta borde SIMMa åttor runt dom snabbaste FLASHigaste PCIe-SSDerna. Borde alltså möjliggöra OS/pagefile enheter utan dess like.
Eller så använder man det bara till Skynet eller andra AI’s med sikte på världsherravälde. 🙂

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”Berth”]En hel månadslön? Tjänar vanligt folk på den här sidan inte mer än 17 tkr i månaden?[/quote]
Ja man kan nästan tro att det var det artikeln handlade om när man läser ditt inlägg. ”Nästan alla” förstod nog poängen med det Anton skrev. Men nu vet alla vi som är superintresserade, att du faktiskt får ut ganska mycker mer än 17 000kr i månaden. Eller tänkte du på bruttolönen kanske? 😉

LoppanH
Medlem
LoppanH

Tja mitt X99-A har ju 8st platser men med en brutto inkomst snäppet under S0urcerr0R så Nä 🙁

Medlem
Arne Berg

När priset har halverats så blir det en uppdatering till 128 gb nu e det för dyrt

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

Ni är för roliga, börjar tjafsa om löner hit och dit. 🙂
Vi kan väl komma överens om att paketet är svindyrt bara, det räcker så. 😀

Zelog
Medlem
Zelog

En RAM-disk på ca 80GB för spel (GTA V givetvis) skulle vara så häftigt!

Har också lärt mig att [i]aldrig[/i] snacka lön med folk, det blir så dåliga vibbar.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

[quote name=”Zelog”]Har också lärt mig att [i]aldrig[/i] snacka lön med folk, det blir så dåliga vibbar.[/quote]Du tänker alltså inte uppge din lön!? Vilket sätt att lämna oss i DIMMan!

Jakob K
Medlem
Jakob K

Man kan ju tycka att 128gb är lite överdrivet för vilken aktivitet man än ska använda det till. Dessutom är GTA V knappast optimerat nog för att det ska märkas en skillnad mellan ssd och ramdisk

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Berth”]En hel månadslön? Tjänar vanligt folk på den här sidan inte mer än 17 tkr i månaden?[/quote]

Om du läser igenom artikeln hittar du: [quote]Vilket med dagens dollarkurs och svenska skatter troligtvis ger en prislapp på drygt 20 000 kronor inklusive moms. Ungefär i klass med en svensk medelmånadslön.[/quote]

20 000 kronor är runt 30 000 före skatt (blir lite olika beroende på vart du bor då den kommunala skatten är olika) och runt 30 000 kronor är en månadslön för många personer.

Zelog
Medlem
Zelog

[quote name=”S0urcerr0R”][quote name=”Zelog”]Har också lärt mig att [i]aldrig[/i] snacka lön med folk, det blir så dåliga vibbar.[/quote]Du tänker alltså inte uppge din lön!? Vilket sätt att lämna oss i DIMMan![/quote]

Den var bra 😉

Zelog
Medlem
Zelog

[quote name=”spelgubbe”]Man kan ju tycka att 128gb är lite överdrivet för vilken aktivitet man än ska använda det till. Dessutom är GTA V knappast optimerat nog för att det ska märkas en skillnad mellan ssd och ramdisk[/quote]

Absolut överdrivet, men nördar som vi är, låt oss räkna på det ändå: https://www.youtube.com/watch?v=9Ic6ttIGZEE
HDD läser ca 150MB/s
SSD läser ca 500MB/s
RAM-disk ca 6000MB/s

Tänk en laddtid på typ 4 sekunder!

Zuckeru
Gäst
Zuckeru

För det första är medellöner helt ointresanta, då endel (tänk VD) tjänar mycket mer än en normal arbetare och påverkar medlet mycket. Man talar därför om medianlön, altså mittvärdet bland alla som arbetar. Den är drygt 26000 kr.

För att tjäna 20000 kr netto behöver man heller inte tjäna 30000 kr i månaden som någon sa utan drygt 26500 kr enligt tabell 34, som är mitt i skattetabellerna.

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Såg bilden och antalet kommentarer när jag tittade i telefonen, kom hem och såg att Corsair lyckats skapa 8st 16gb moduler för att uppnå 128gb, vilket är samma mängd som tekniken i DDR4 skall kunna nås på en sticka.. tror artikeln gör det som Aftonbladet gör, skapar klickvärde!
Det finns väl redan idag moderkort som uppnår 128gb ddr3 via 16st 8gb moduler.. priset var där redan igår och i förrgår!

Emil T
Gäst
Emil T

[quote name=”S0urcerr0R”][quote name=”Zelog”]Har också lärt mig att aldrig snacka lön med folk, det blir så dåliga vibbar.[/quote]Du tänker alltså inte uppge din lön!? Vilket sätt att lämna oss i DIMMan![/quote]

Kanske han jobbar för RAMlösa!

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

[quote name=”Emil T”]Kanske han jobbar för RAMlösa![/quote]Ja, det skulle förklara varför han inte änns ville presentera något ramavtal!