Corsair fortsätter cementera sin närvaro på chassimarknaden. Nu är det dags för nya Crystal 570X, 460X samt Carbide 270R att ta plats på butikshyllorna.

Härdat glas och RGB-belysning är det nya heta från tillverkare av datorhårdvara. Nu lanserar Corsair tre nya datorchassin i ATX-storlek, varav två av dessa är designade för just maffig LED-belysning.

Corsair Carbide 270R

Först ut har vi nya Carbide 270R. Här har Corsair valt att hålla kvar vid Carbide-seriens diskreta designspråk. Chassit kommer i utföranden med eller utan sidofönster. Versionen med solida sidopaneler kommer med en medföljande 120 millimeter (mm) AF120 fläkt. Versionen med sidofönster kommer med två 120 mm fläktar varav den ena har röd LED-belysning.

Corsair Crystal 460X

Crystal 460X kommer även det i två olika versioner. Båda har frontpanel och ena sidopanelen i härdat glas. Grundversionen kommer med en 140 mm AF140 fläkt med röd LED-belysning samt en AF120 L fläkt.

Crystal 460X RGB kommer utrustad med tre stycken SP120 RGB fläktar. Belysningen på dessa tre fläktar kontrolleras genom knappat på chassit främre ovansida. Dock får man ha i åtanke att dessa fläktar med sin RGB-funktion lägger till hela två stycken kontrolldosor bakom moderkortsplåten. Något som kan komma att ta upp en del dyrbart utrymme för kabeldragning.

Corsair Crystal 570X

Crystal 570X är de nya premiumchassit från Corsair. Med front, topp och sidopaneler gjorda från 4 mm tjockt härdat glas.

Crystal 570X levereras med tre stycken SP120 RGB fläktar. 570X har också de två kontrollmodulerna som i 460X. Dock är det inte bara kabeldragningen utan även det estetiska som riskerar att bli problematiskt. Med tanke på att även sidopanelen bakom moderkortsplåten är gjord i glas så är det viktigt att tänka på att hålla snyggt bland kablarna då man har fri sikt över dessa.

Corsairs nya chassin förväntas dyka upp i butik inom kort. Riktpriset för Carbide 270R landar på omkring 600 kronor för versionen utan sidofönster och runt 100 kronor mer för den versionen med sidofönster.

Crystal 460X landar på cirka 1 350 kronor för den version med endast en röd LED-fläkt och runt 1 700 kronor för versionen med tre stycken RGB-fläktar.

Crystal 570X får ett pris på cirka 2 100 kronor. Förmodligen en bit i överkant enligt många. Men man får ha i åtanke att man får med tre stycken fläktar och att det är 4 glaspaneler.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrik Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

570X är ju väldigt frestande.

Saknar iofs en fläkt för utblås för annars lär det bli väldigt varmt, men jag gillar det skarpt.