Corsair har gått från att tillverka internminnen till att tillverka allt möjligt inom datorchassin, datormöss, tangentbord samt headsets och nu har företaget börjat bygga intresse inför lanseringen av ”Hydro X” som blir företagets första avstickare in i marknaden för anpassad vattenkylning.

Corsair är ett namn de allra flesta datorentusiaster hört talas om. Företaget tillverkar allt möjligt när det kommer till kringutrustning, internminnen, slutna vattenkylare och datorchassin.

Nu har Corsair börjat bygga hype inför lanseringen av en ny produktlinje kallad ”Hydro X”. Det rör sig om specialtillverkade vattenblock för Nvidias senaste grafikkortsserie RTX 2000.

Än så länge finns det inte mycket information kring den kommande produktlinjen att gå på. Corsair har satt upp en hemsida för Hydro X och visat en kort teaser-video på sociala medier. Utöver detta är det dock sparsmakat med detaljer.

Huruvida Hydro X kommer att innehålla vattenblock menade för andra grafikkortsserier än Nvidias senaste är i skrivande stund oklart. Det finns även ingen information angående om serien kommer att inkludera andra komponenter för anpassad vattenkylning som radiatorer, pumpar eller vattenblock för processorer. Även uppgifter som lanseringsdatum och prislappar fattas i dagsläget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

11
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
10 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PutteMorkulJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Ser ut att vara 2080 men man kan ju alltid hoppas på att det är 1080 kompatibla. Då jag inte orkar hålla på med vettenkylning själv så skulle det vara bra med all-in-one lösningar för grafikkort.

Smatliga ”tysta” fläktlösningar för grafikkort dumpar all värme i chassit så att man blir tvungen att öka på chassifläktarna.

Putte
Gäst
Putte

Även vattenkylning dumpar värme i burken, oavsett AIO …, visserligen beroende på hur fläktarna riktas

Morkul
Medlem
Morkul

Va? Hur tänker du? Normal konfiguration sätter du helst radiator utanför värmen alternativt utgående fläktar. Man ska ju aldrig sätta radiator så att på ingående fläkt, om det inte ar absolut enda lösningen. Hela iden med vattenkylning är ju att hela burken ska vara ”kall” och inte bara själva koret. Att dumpa värmen inuti burken är en riktigt dålig lösning oavsett vilken kyl-lösning man har. Som exempel kan man ta nVidias referenskort som tar luft ifrån lådan som sedan kommer ut i bakplåten. Denna lösning ger betydligt bättre värme i lådan än många tredjeparts tillverkare som dumpar värmen i lådan.… Läs hela »

Putte
Gäst
Putte

Du har kanske (?) inte tänkt igenom detta tillräckligt, det finns alternativa lösningar, allt avgörs med kontrollmätning (av de olika riktningarna). Tar ett exempel: En AIO CPU-kylare med en 12cm radiator som monteras på baksidan – strax intill CPUn, den tar kalluft från rummet, den varma luften får toppfläkten (gärna 14x14cm och gärna två) dra ut, det gäller att fläktarna styrs utifrån samma gradtal. Detta resulterar i en bättre kylning av CPUn, med möjligen något förhöjd temperatur i lådan. Har monterat flera AIO på detta sätt, kontrollmätning har visat lägre CPU-temperatur. En dator (ej torn) har en 20x20cm toppfläkt, lådan… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Nu utgår du från en väldigt specifik design på lådan. Själv har jag slutat att bygga i ATX lådor utan endast mATX men helst ITX lådor och då blir inte tillgången till fläktplatser så generöst som du skriver och problemet med värme i lådan blir ett problem så man får lov att tänka på vilka komponenter man använder, så som grafikkort som trycker ut värmen i bakplåten. Sedan gäller fortfarande det som jag sade om att radiator ska sitta på ut/från luft, detta inte bara för att bli av med värmen. Radiatorn i sig hindrar luftflödet vilket göt att fräknen… Läs hela »

Putte
Gäst
Putte

Övertrycket i lådan blir aldrig påtagligt stort om man balanserar rätt, fläktarna som trycker in luft får jobba marginellt hårdare medans de som skickar ut å sin sida jobbar lättare. Finns det dessutom en öppning utan fläkt så balanserar denna så att övertrycket aldrig blir för stort. Är helt inne på linjen med grafikkort som ventilerar rakt ut, man får hoppas på de kan öka verkningsgraden på dessa och även få ner ljudnivån. Detta kommer mer eller mindre krävas vid nedskskalning till mATX/ITX, vilket jag också tror är framtiden.

Morkul
Medlem
Morkul

Som jag hintade lite på ovan: Ljudet från bland andra nVidias OEM kylning är högre en många andra men då tempen i lådan måste regleras så blir den totala ljudkulissen många fall högre med ”bättre” GPU lösningar. Sedan finns det inget som att en fläkt får jobba hårdare för att uppnå högre statiskt tryck. En fläkt har ett visst tryck den kan uppnå vid ett visst varvtal, vissa fläktar är byggda gör flöda andra för tryck. Att öka varvtalet på fläkten för att försöka få högre tryck än det optimala går inte. Man kan till och med förlora tryck på… Läs hela »

Putte
Gäst
Putte

Mig veterligen så är alla fläktar som används för datorlådor ämnade för statiskt tryck, de för flöde används för öppna utrymmen/ändamål. Återigen – det handlar om att balansera – och mäta, temperaturer i CPU & GPU vid givna belastningar, att mäta flödet och trycket genom enskilda fläktar låter sig inte enkelt göras.

JB
Medlem
JB

Det stämmer – inte riktigt, statiskt tryck för luft in i lådan, flöde för luft ut. Så exempelvis när eet handlar om Noctuafläktar, NF-A12x25 (PWM/FLX) respektive NF-S12A (PWM/FLX).

Morkul
Medlem
Morkul

Hatar NHs forkum skrev en riktigt inlägg för att förklara flöde vs tryck men allt försvann av någon anledning.—- Så jag tar kort exempel: be quiet! PureWings 2 120 mm som har ett statiskt tryck på 1.25 mmH2O vid 1500 RPM. Noctua NF-F12 120mm som har ett statiskt tryck på 2.61 mmH2O vid 1500 RPM. Saken är den att vi har ingen aning om hur detta fläktar presterar vid låt säga 1000 RPM. Hela profilen tryck vs flöde ändras radikalt mellan olika RPM, Så när vi väl börjar PWM styra våra fläktar vet vi inte vilket resultat vi faktiskt får… Läs hela »

Putte
Gäst
Putte

Bra fläktval, använder huvudsakligen Noctua själv