Corsair fortsätter utöka sitt sortiment och den senaste vändningen från företaget är att man förvärvat tyska Elgato Gaming.

Corsair startade som en tillverkare av RAM-minnen men har sedan dess utökat sitt sortiment i en stadig takt. Numera går det att hitta till exempel tangentbord, datormöss, datorchassin och nätaggregat med Corsairs logotyp på.

Nu har företaget tagit ännu ett steg för att få sitt sortiment att täcka så mycket som möjligt. Via sin hemsida har Corsair bekräftat att man nu har tagit in den del av Elgato Systems som går under namnet Elgato Gaming under Corsairs flagg.

Elgato Gaming är bland annat kända för att tillverka inspelningskort till datorer (capture cards) och även sin ”Stream Deck”. Det handlar alltså om utrustning för videoinspelning och streaming, en marknad som växer sig större för varje dag som går.

Elgato har även en annan division som utvecklar produkter för det smarta hemmet. Denna kommer dock inte att hissa Corsairs flagga utan fortsätter som individuellt företag och byter namn till Eve Systems.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid