Intel energisnåla processormodell Core i9-9900T har ännu inte hittat sin väg ut till butikshyllorna, men nu har den hittats i databasen för testsviten Geekbench 4 som pekar mot att specifikationerna för processorn kan ha genomgått en del ändringar sedan den först avtäcktes i april.

Intel avtäckte sin kommande processormodell Core i9-9900T tillsammans med en uppsättning andra modeller ur T-serien tidigare i år. Än så länge har serien inte hunnit hitta sin väg ut till butikshyllor och lanseringsdatum är något som är fortsatt oklart.

Nu har dock den energisnåla versionen av Intels åttakärniga flaggskeppsprocessor hittats i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench 4. Likt de andra 9900-modeller som finns tillgängliga rör det sig om Coffee Lake Refresh-arkitekturen med åtta kärnor, 16 trådar, 16 megabyte (MB) cache och en integrerad grafikkrets i form av Intel UHD Graphics 630.

Till en början var Core i9-9900T förväntad att levereras med en klockfrekvens på 1,7 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 3,8 GHz för en eller två kärnor samtidigt. Det verkar dock som att Intel lyckats finjustera processorn utan att tumma på TDP-värdet på 35 watt (W) för att nå högre klockfrekvenser. Den modell som har registrerats i Geekbench 4 visar en klockfrekvens på 2,6 GHz och enligt Tom’s Hardware ligger turbofrekvensen numera på 4,4 GHz för en till två kärnor samtidigt.

Enligt Geekbench 4 lägger sig Intel energisnåla alternativt omkring 15 procent bakom Core i9-9900KS när det kommer till enkärnig prestanda och cirka 32 procent bakom när det gäller belastningar som nyttjar flera processorkärnor.

De prestandasiffror som hittats i Geekbench bör inte ses som en garanti på den prestanda Core i9-9900T kan komma att visa upp. Däremot kan det användas som en fingervisning till vad Intel lyckats åstadkomma med en så energisnål processormodell när det väl blir dags för den att lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid