Vad som påstås vara ett ingenjörsexemplar av en processormodell vid namn Core i9-9900T från Intel med 8 kärnor, 16 trådar och ett TDP-värde på 35 watt har listats på en japansk auktionshemsida.

För några dagar sedan listades en hittills okänd processor från Intel på en japansk auktionshemsida. Hemsidan i fråga är Yahoo Auctions och processorn är vad som påstås vara ett ingenjörsexemplar av ett lågenergimodell av Intels flaggskepp Core i9-9900K.

Core i9-9900T

Ingenjörsexemplaret ska enligt auktionen bära namnet Intel Core i9-9900T. Trots att strömkonsumtionen ska ha skalats ned från 95 watt (W) till 35 W är det mycket som denna lågenergimodell ska ha gemensamt med det nuvarande flaggskeppet. Det ska fortfarande röra sig om åtta processorkärnor, 16 trådar 16 megabyte (MB) L3 cache.

Core i9-9900T

Inte helt förvånansvärt är det klockfrekvenserna hos processorn som sänkts för att pressa ner TDP-värdet. Core i9-9900K kommer med en standardfrekvens på 3,6 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 5 GHz för en till två kärnor samtidigt. Klockfrekvenserna för ingenjörsexemplaret listas som 1,7 GHz standardfrekvens och 3,8 GHz för en eller två kärnor. Några siffror för den maximala turbofrekvensen som kan nås hos samtliga kärnor samtidigt nämns inte.

Snabbare än Core i7-8700K

Säljaren påstår att ingenjörsexemplaret ska vara snabbare än en fullfjädrad Intel Core i7-8700K. Det framgår dock inte för vilken typ av belastning denna lågenergimodell ska vara bättre lämpad för än Kaby Lakes flaggskepp. Detta tillsammans med resterande information för denna inofficiella processormodell är dock något som bör tas med en nypa salt. Denna så kallade Intel Core i9-9900T listades med en prislapp på 35 000 yen, cirka 2 900 svenska kronor.

Huruvida detta påstådda ingenjörsexemplar visar sig vara äkta eller ej är oklart. Det återstår även att se om denna processormodell kan tänkas hitta sin väg ut till butikshyllor eller om det hela är ett försök från säljarens sida att tjäna ihop några snabba riksdaler. Således bör detta inte ses som någon bekräftelse att denna processormodell är på väg till konsumenter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid