Intels processormodell Core i9-9900KS har äntligen fått ett officiellt lanseringsdatum och det blir 30 oktober som den åttakärniga processorn med 5 gigahertz turbofrekvens på samtliga kärnor når butikshyllor.

Efter en tids väntan har Intel nu spikat lanseringsdatumet och prislappen för den kommande processormodellen Core i9-9900KS. Det rör sig om en nyversion av den redan existerande Core i9-9900K som fått sitt TDP-värde och sina klockfrekvenser ökade för en specialutgåva som endast kommer att kunna införskaffas under en begränsad tid.

Den stora skillnaden hos denna nya modell av Core i9-9900 från dagens populära 9900K är som tidigare nämnt dess klockfrekvenser och således även dess TDP-värde. Medans Core i9-9900K kommer med en basfrekvens på 3,6 gigahertz (GHz) och en maximal turbofrekvens på 5,0 GHz gäller turbofrekvensen endast över en eller två processorkärnor åt gången. Sett till den turbofrekvens modellen kan hålla över samtliga kärnor samtidigt rör det sig om 4,7 GHz.

Det är här kommande 9900KS visar sin styrka. Denna processormodell har pressats till att erbjuda en högre basfrekvens på 4,0 GHz och en turbofrekvens på 5,0 GHz över alla åtta processorkärnor samtidigt. Högre klockfrekvenser resulterar dock i ökad värmeutveckling och den kommande processormodellens TDP-värde har bekräftats landa på 127 watt (W). En rejäl skillnad från originalets 95 W.

Värt att ha i åtanke är att Intel endast lämnar ett års garanti på denna processormodell. Riktpriset landar på 523 dollar vilket innebär en bit norr om 6 000 kronor i svenska butiker. I skrivande stund är dess billigaste pris på hemsidan Prisjakt 6 490 kronor från återförsäljaren Inet. Billigaste Core i9-9900K på Prisjakt har listats för 5 489 kronor. Huruvida denna specialutgåva blir tusen kronor dyrare än sitt syskon lär bli bekräftat under morgondagen då processorn lanseras officiellt och återförsäljare kan tänkas uppdatera sina listade priser.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid