Ännu en variant av Intel Core i9-9900 processor har nu hittats i filerna för AIDA64 och bär det utsökta namnet Core i9-9900KFC.

Antalet Intel Core i9-9900-varianter börjar bli svårt att räkna på en hand. Hittills har Intel lanserat Core i9-9900K, deras mainstream-flaggskepp upplåst för överklockning och 9900KF utan integrerad grafikkrets. Dessa två ser ut att få sällskap av en lågenergimodell vid namn Core i9-9900T som fastnade på bild i januari.

Ytterligare en Core i9-9900-variant har nu dykt upp. Detta i form av en processorenhet vid namn Core i9-9900KFC som har omnämnts i filerna för mjukvaran AIDA64. Mjukvaruutvecklare får ofta information angående kommande processorer innan allmänheten, detta för att ge utvecklarna en chans att säkerställa kompatibilitet innan lansering.

AIDA64 ger ingen specifik information angående vad som skiljer denna tidigare okända processorenhet från resten. Däremot ogillar Intel att ändra innebörden av suffix hos processorer. Ett K-suffix är som vida känt för processorer upplåsta för överklockning, F-suffix är för processorer utan integrerad grafikkrets. Enligt Anandtech har processorer med C-suffix tidigare haft en liten mängd eDRAM (Embedded Dynamic Random Access Memory). Detta har dock tidigare varit för att ge en prestandaskjuts till processorer med integrerade grafikkretsar och hos processorer utan integrerad grafikkrets har eDRAM använts som en buffert mellan processorkärna och L3 cache.

Exakt vad för prestandaskillnad eDRAM kan göra hos en Core i9-9900-variant återstår att se. Det är inte heller garanterat att Core i9-9900KFC kommer att bli en processormodell tillgänglig för gemene man.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid