Tidigare i veckan började vad som sägs vara en delvis censurerad upplaga av testresultaten för Core i9-12900K i CPU-Z att cirkulera. Nu påstås de icke-censurerade resultaten har börjat spridas. Något som kan ge oss en insikt i processorns flerkärniga prestanda.

De påstådda läckorna kring Intels kommande flaggskepp Core i9-12900K blir allt fler och verkar dugga tätare och tätare. Tidigare i veckan började en bild på vad som sägs vara resultaten processorn lyckades kamma hem i CPU-Z att cirkulera. Dock var slutpoängen för den del av testsviten som nyttjar samtliga processorkärnor censurerad.

Ett par dagar efter den första bilden har ännu en bild på dessa påstådda prestandaresultat börjat spridas. Denna gång utan några censurerade delar. Även om Intels kommande processor ser ut att ta prestandakronan när det kommer till enkärnig prestanda är det inte riktigt samma visa när vi går över till flerkärnig belastning.

Den nya bilden visar att medans Intel-processorn leder med 150 poäng i enkärnig prestanda är den cirka 1 200 poäng bakom AMD:s Ryzen 9 5950X i den flerkärniga delen av testet. Inte helt förvånansvärt då AMD:s processor erbjuder 16 stora processorkärnor och 32 trådar medans Core i9-12900K kommer med åtta stora kärnor, åtta små och energieffektiva kärnor och totalt 24 trådar.

Testresultaten hävdas ha åstadkommits med Intel-processorn vid sina ordinarie klockfrekvenser. Någon ytterligare information än så har dock inte angetts.

Hur prestandan hos Alder Lake faktiskt är kan vara något vi inte behöver vänta mycket längre på att få svart på vitt. Tidigare i veckan bekräftade tillverkaren MSI en uppgraderingskampanj för sina processorkylare. En kampanj vars startdatum kan peka mot att vi ser Intels Alder Lake-S landa på butikshyllorna den 4 oktober.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid