Alder Lakes bärbara flaggskepp Core i9-12900HK går förbi Apples siffror för M1 Max när den dyker upp i Geekbench 5 innan den förväntade lanseringen tidigt nästa år.

Det ser ut att hetta till ordentligt på laptopmarknaden. Apple har nyligen avtäckt M1 Max som är deras kraftfullaste processor någonsin och Intel förbereder sin arkitektur Alder Lake. Nu ser det ut som att Alder Lakes flaggskepp för bärbara datorer har hittats i databasen för testsviten Geekbench 5 och sätter M1 Max på plats.

Sett till slutpoängen fick Core i9-12900HK en enkärnig poäng på 1 851 och en flerkärnig poäng på 13 256. Detta kan jämföras med Apples M1 Max vars poäng i databasen listas som 1 785 respektive 12 753. Intels nuvarande flaggskepp Core i9-11980HK kammar hem en enkärnig poäng om 1 616. Något som pekar mot Intels framsteg när det kommer till enkärnig prestanda från generation till generation.

Apples M1 Max kommer att dyka upp i bärbara datorer en bra stund innan Intel sjösätter Alder Lake och Core i9-12900HK. Däremot ser det ut som att Apples tid på tronen när det kommer till laptopprestanda kan komma att bli något kortlivad. I sedvanlig ordning rekommenderas dock en nypa salt tillsammans med läckor och dylik information. Exakt vad Intel och Alder Lake kommer att erbjuda när det väl blir dags för lansering återstår att se. Även om dessa tidiga siffror och vad som läckt ut angående Alder Lake-processorer för stationära datorer pekar mot att det blå laget kommer att kunna svinga hårt mot konkurrensen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid