Intels Cascade Lake-X serie av processorer hittar sin väg ut på internet mer och mer, nu har prestandasiffror för den kommande flaggskeppsprocessorn Core i9-10980XE från Geekbench läckt ut.

Intel förbereder sig inför lanseringen av processorfamiljen Cascade Lake-X som ska ta över stafettpinnen från dagens Skylake-X processorer. Den kommande familjen bygger på samma grund som dagens processorer, däremot ska den erbjuda aningen ökade klockfrekvenser och enligt Intel mycket bättre prestanda per krona.

Under gårdagen hittades instegsmodellen i den kommande processorfamiljen kallad Core i9-10900X i databasen för testsviten Geekbench. Här såg vi mer eller mindre samma prestandasiffror som dess Skylake-X motsvarighet lyckades kamma hem. Nu har det blivit dags för den kommande familjens flaggskeppsprocessor att hitta sin väg ut på internet i samma testsvit.

Core i9-10980XE i Geekbench

Intel Core i9-10980XE som nu hittats i Geekbench databas blir som tidigare nämnt den absoluta toppmodellen för Cascade Lake-X. Här handlar det likt föregångaren Core i9-9980XE om 18 processorkärnor och 36 trådar. Klockfrekvenserna hos den kommande modellen listas av databasen som 2,46 gigahertz (GHz) i normalt läge och en maximal turbofrekvens på 3,93 GHz.

Databasen visar även att processorn testats med ett X299-moderkort. Vilket ytterligare bekräftar bakåtkompatibiliteten hos de kommande processormodellerna. Sett till prestandan kommande Core i9-10980XE hem 5 381 poäng i den del av testsviten som pressar en ensam processorkärna. I delen som nyttjar samtliga kärnor blev slutpoängen 51 514. Detta kan jämföras med Core i9-10900X vars testresultat som läckte ut under gårdagen visade 5 204 och 39 717 poäng i den enkeltrådade respektive flertrådade delen av Geekbench.

Intel planerar att lansera Cascade Lake-X under oktober månad. I skrivande stund har inga prisuppgifter för de olika processormodellerna som ingår i familjen bekräftats. Däremot har Intel hävdat att processorfamiljens prestanda per krona ska överstiga den hos AMD:s Threadripper-familj med god marginal. Detta är dock något som fortfarande återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid