Intel förbereder nästa processorserie för bärbara datorer och dess flaggskepp Core i9-10980HK med sina åtta kärnor och 16 trådar sägs kunna nå klockfrekvenser på upp till smått galna 5,3 gigahertz.

Det ser ut att blåsa upp till redig konkurrens på marknaden för högpresterande processorer menade för bärbara datorer. Både AMD och Intel har nya processorserier på ingång som båda ser ut att kunna imponerande prestanda i små paket.

Nu har vad som sägs vara en bild som detaljerar antalet processorkärnor och trådar för Intels kommande Core i9-10980HK tillsammans med dess maximala klockfrekvens läckt ut. Visar sig siffrorna stämma kan det kommer att bli riktigt intressant att följa kampen om prestandakronan bärbara datorer.

Intels kommande enhet baseras på arkitekturen Comet Lake och kommer utrustad med åtta processorkärnor och 16 trådar. Detta tillsammans med en maximal klockfrekvens på 5,3 gigahertz (GHz) tack vare tillverkarens teknik Thermal Velocity Boost. Denna teknik tillåter processorerna att trycka upp sina klockfrekvenser lite extra om tillräcklig kylkapacitet finns i datorn. Detta med ett TDP-värde på 45 watt.

Huruvida dessa siffror stämmer återstår att se. Tidigare rykten har hävdat att Intel planerar att avtäcka dessa kommande processorer för bärbara datorer den 2 april. Något som innebär att väntan på att få se nästa generations mobila processorer kan komma att bli kort. Detta är dock ingenting som Intel själva bekräftat i skrivande stund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid