Intels kommande flaggskeppsmodell för Comet Lakes bärbara processorer Core i9-10980HK har nu hittats i Geekbench databas och visar imponerande prestanda tillsammans med klockfrekvenser på upp till 5,3 gigahertz.

Vi närmas oss lanseringen av Intels tionde generations Core-processorer och bland modellerna menade för bärbara datorer hittar vi Core i9-10980HK längst upp i näringskedjan. Denna modell har nu hittats i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench där den fått sträcka på benen ordentligt.

Processormodellen kommer utrustad med åtta kärnor, 16 trådar, 16 megabyte L3 cache och ett TDP-värde på 45 watt. Dess integrerade grafikkrets kommer i form av en Intel UHD 630 och processorns klockfrekvens börjar på 3,1 gigahertz (GHz) och sägs sträcka sig upp över 5,0 GHz. Något som nu visat sig stämma enligt Geekbench databas.

Geekbench databas listas processorns turbofrekvens på 5,27 GHz. Vilket innebär att det rör sig om den högsta klockfrekvensen hos en Core i9-modell för bärbara datorer någonsin. Sett till enhetens poäng i den syntetiska testsviten rör det sig om 6 321 poäng i den del som nyttjar en ensam processorkärna. När samtliga kärnor användes landade poängen på 32 038.

Testresultaten för Core i9-10980HK kan jämföras med AMD:s kommande Ryzen 7 4800H som även den har hittats i Geekbench databas. AMD:s processormodell lyckas kamma hem 5 228 poäng i den enkärniga delen av testsviten och 31 614 poäng när samtliga kärnor används.

Värt att påpeka är att processorer kan variera till viss del beroende designen hos den bärbara dator de monteras i. Kylförmågan är en otroligt viktig del när det kommer till högpresterande processorer i bärbar skrud och kan leda till bättre eller sämre prestanda hos komponenterna beroende på dess kapacitet.

Hur som helst ser det ut att hetta till ordentligt i prestandasegmentet för bärbara datorer. Processorerna närmar sig i många fall prestanda som är jämförbar med deras stationära motsvarigheter. Det kan bli riktigt intressant att följa kampen mellan AMD:s kommande 4000-serie och Intels Comet Lake-processorer i det bärbara segmentet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Oden
Gäst
Oden

Har Intel släpat fram akvariekylaren igen?
Undrar hur många watt den förbrukar?
Tror det är betydligt mer än de 45W chippet har som TDP, skulle gissa att det ligger mellan 100-250w.
Detta är inte ett prestandatest utan snarare ett rekordförsök i överklockning av i9-10980HK. och totalt intet sägande om produkten i sig.