Intel förbereder sin processorfamilj Cascade Lake-X baserad på tionde generationens Core-arkitektur och nu har prestandasiffror för den tiokärniga processormodellen Core i9-10900X hittas i Geekbench databas.

En av Intels kommande processormodeller ur familjen Cascade Lake-X har nu dykt upp i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench 4. Mer specifikt rör det sig om den tiokärniga processormodellen Core i9-10900X som installerad i en Dell Precision 5820 Tower testats i applikationen.

Den processor som listats i databasen har en klockfrekvens på 3,5 gigahertz (GHz) och en maximal turbofrekvens på 4,4 GHz. Twitter-användaren Momomo_US som delade med sig av skärmdumpar från databasen visar hur den kommande processormodellens resultat är nästintill identiska med nuvarande modellen Core i9-9900X. I enkeltrådad prestanda rör det sig om en skillnad på endast två poäng och i flertrådad prestanda kammar dagens processor hem ungefär 500 poäng mer än den kommande modellen.

 

Bilden visar även hur den kommande processorn installerats på ett existerande X299-moderkort med sockel LGA 2066. Båda processorernas kodnamn listas som ”Skylake-X” vilket inte är helt förvånansvärt då Cascade Lake blir ytterligare en nyversion av Skylake.

Core i9-10900X och resterande processormodeller ur Cascade Lake-X förväntas komma med en ökning i klockfrekvenser på omkring 200 megahertz (MHz) jämfört med dagens modeller. Hur pass detta kommer att påverka prestandan i någon större utsträckning återstår att se.

Utöver uppiffade klockfrekvenser ska Cascade Lake-X även kommer med mer påtagliga säkerhetsåtgärder mot de säkerhetshål som hittats i Intel-processorer under de senaste åren. Intel har även hävdat att den kommande familjen ska erbjuda mycket bättre prestanda per krona. Så pass att den hävdas bli mer prisvärd än AMD:s Threadripper-familj.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid