Small preview image

De första ryktena som dök upp angående Intels Nehalem-arkitektur och dess överklockningspotential var allt annat än ljusa. Man pratade om att det rent utav skulle vara svårt att överklocka processorerna i plattformen överhuvudtaget. Vi hade en känsla av att det var något överdrivna uppgifter och nu efter att vi själva fått överklocka Intels Core i7 processorer har de visat sig att de uppgifter som först dök upp varit helt felaktiga. Processorerna går mycket bra att överklocka och även om vi inte får delge några konkreta resultat så finns det verkligen inget att klaga på.



Nu har vi fått ytterligare ett kvitto på att Core i7 och överklockning visst går hand i hand. Intel själva har nämligen visat upp sin senaste version av Desktop Control Center som gör det möjligt att överklocka Core i7-processorerna direkt från Windows och det i Intels egen mjukvara. DCC har även en mängd olika övervakningsfunktioner för spänningar, temperaturer och fläkthastigheter.


Verktyget låter användaren ändra allt från multiplier och klockfrekvens till QPI spänning och minneslatenser. Vi kan med andra ord inte bara räkna med fina överklockningsresultat av Core i7, det ser faktiskt ut att bli en ganska lätt uppgift för dem som vill spetsa prestandan ytterligare.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments